Sue Ellenin talvikauden äyriäisannokset nousivat hitiksi


Myös talvella herkutellaan äyriäisillä!

Helsingin rantamaisemassa nautitaan läpi talvikauden raikkaista meren herkuista, sillä Etelärannassa sijaitsevan Ravintola Sue Ellenin listalla on joka päivä äyriäisiä. 

Listalta löytyy hummereita, ostereita, sinisimpukoita, merirapuja. Sue Ellenin ravintolapäällikkö Katja Heiskanen muistuttaa äyriäisten olevan parhaimmillaan silloin, kun vedet ovat kylmiä. Äyriäisvalikoima vaihtuu päivittäin saatavuuden mukaan. 

– Niin kuin kaikessa ruuanlaitossa erinomaiset ja laadullisesti korkealuokkaiset raaka-aineet ovat kaiken hyvän ruoanlaiton perusta, siksi osa raaka-aineista ja annoksista on listalla vain osan vuodesta ja silloinkin vain tiettyinä päivinä, Heiskanen sanoo. 

Sue Ellenin äyriäisruoat ovat saaneet laajan ystäväpiirin. 

– Merelliset annokset ovat tosi suosittuja. Ihmiset tulevat selkeästi meille nyt juuri niiden houkuttamina. 

Mistä suosio johtuu?

– Äyriäisruokia on mukava maistella rauhassa meillä lähellä merenrantaa. Ne ovat sellaista luksusta, jota ei välttämättä tee kotona, vaikka olisi vieraita tulossa. Myös annosten raikkaus varmasti viehättää, Heiskanen pohtii.

Sijainti keskellä Helsingin ydintä myös houkuttelee. 

– Tämä vanha talo on huikean tunnelmallinen joulunaikaan sekä muutenkin talvella. Olemme täällä holvatun katon alla ja kynttilöiden valo tuo oman lisänsä tunnelmaan.  

SUOSITUIMMAT