Suomalaiset poistuvat nyt kodeistaan – muotikaupassa raju kasvu etenkin yhden vaatteen kohdalla


Muodin kauppa on kovassa kasvussa.

Koronarajoitusten lientyminen on saanut suomalaiset muotiostoksille, tiedottaa Prisma.

Elämän vähittäinen paluu vanhaan normaaliin näkyy etenkin sukkahousujen myynnissä. Viime vuonna etätöiden yleistyessä sukkahousujen myynti pysähtyi lähes kokonaan, mutta nyt myynnin kasvu on räjähtänyt 44 prosenttiin. Sukkahousumenekki kertoo, että suomalaiset valmistautuvat palaamaan työpaikoille, juhliin ja muuten ihmisten ilmoille.

– Pidämmekin deniersukkahousujen indeksiä eräänlaisena arjen palautumisen indeksinä, kertoo Prisman käyttötavarakaupan myyntijohtaja Päivi Hole tiedotteessa.

Pitkään kestäneen kotoilukauden jälkeen suomalaisten on täytynyt alkaa taas miettiä muodollisempaa pukeutumista. Prismoissa myynti on kasvanut tänä keväänä mekkojen osalta 59 prosenttia, miesten kauluspaitojen osalta 77 prosenttia ja puvuntakkien osalta peräti 107 prosenttia vuoden 2020 keväästä.

– Esimerkiksi koulujen päätösjuhlien vietto näkyi juhlapukeutumisen myynninkasvuna. Kokoontumisrajoitusten helpottaessa myös muunlaisiin juhliin on ryhdytty etsimään uusia asusteita, kommentoi Hole.

Myös kouluikäisten vaatteita on nyt myyty hurjasti viime vuotta enemmän.

– Kehityssuunta on meidän näkökulmastamme looginen, sillä viime keväänä koululaiset määrättiin kotikouluun, eikä uusille kevätvaatteille ollut tarvetta tavallisissa määrin, kertoo Hole.

Prisman teettämän kyselytutkimuksen mukaan korona on vaikuttanut joka kolmannen suomalaisen pukeutumiseen. Mukavuudenhaluinen pukeutuminen korostui korona-aikana 69 prosentilla vastaajista.

Kuva: Pexels

SUOSITUIMMAT