Suomalaisjulkkiksen kuolema olisi ollut todennäköisesti vältettävissä – IS julkaisi otteita raportista


Nino Hermas menehtyi lokakuussa 2022 Helsingissä Auroran sairaalan psykiatrisella osastolla. Big Brother -ohjelmasta tunnetuksi tullutta Hermasta hoidettiin mielenterveyspotilaana, mutta kuolinsyyksi paljastui sepelvaltimotauti, jota ei koskaan diagnosoitu.

Hermaksen menehtymistä on selvitetty Potilasvakuutuskeskuksen (PVK) toimesta omaisten pyynnöstä. Nyt PVK on antanut asiassa korvauspäätöksen. Päätöksen mukaan kyseessä on vahinko, josta maksetaan korvauksia.

– PVK:n arvion mukaan Auroran sairaalassa 10.10.2022 olisi ollut asianmukaista reagoida Ninon uudentyyppisiin hengitysvaikeuksiin, nopeaan pulssiin ja selkeästi aikaisempaa korkeampaan verenpainetasoon ja lähettää hänet päivystyksellisesti somaattiselle puolelle tutkimuksiin, Ilta-Sanomat siteeraa PVK:n päätöstä.

– Näin toimien olisi hemodynamiikka voitu saada hallintaan, mahdolliset vaikuttavat rytmihäiriöt olisi todettu ja hoidettu sekä verenpainelääkitystä tehostettu. Ninon kuolema olisi näin toimien ollut todennäköisesti vältettävissä, päätöksen perustelut jatkuvat.

Omaiset ovat Iltasanomien mukaan valittaneet myös Lohjan sairaalan toiminnasta. Hermas hakeutui sinne päivystykseen noin kuukautta ennen menehtymistään. PVK:n mukaan Hermakselle tehdyissä tutkimuksissa ei ilmennyt jatkotutkimuksia vaativia oireita. Näin ollen PVK on päättänyt, ettei kyseessä ole tältä osin korvattava vahinko.

SUOSITUIMMAT