Susanna Laine paljastaa, miksi irtisanoutui Puoli seitsemän -ohjelmasta – ”Tuntui jotenkin hävettävältä, miten olin tällaiseen jamaan itseni päästänyt”


Suosikkijuontaja Susanna Laine, 40, on julkaissut kirjan pitkäaikaisen ystävänsä, psykoterapeutti ja pappi Terhi Ketola-Huttusen kanssa. Epätäydellisen naisen itsetunto -kirjassa (Otava, 2022) käydään nimensä mukaisesti läpi itsetuntoasioita, joista monet tuntuvat liittyvän työelämään.

Laine kertoo kirjassa, miksi hän irtisanoutui suositusta Puoli seitsemän -ohjelmasta vuonna 2020. Monet yllättänyt päätös ei ollut helppo, mutta hän paljastaa nyt miksi joutui tekemään sen.

– Viimeisen vuoden oli tuntunut, että elämä on pelkkää ylämäkeä, sukset lipsuvat ja hymy on lähinnä irvistyksen omainen. Viime aikoina myös muisti – oleellinen osa juontajan ja näyttelijän työtä – oli alkanut temppuilla, Laine kertoo kirjassa.

Erään lähetyksen jälkeen kaunottaren takki oli niin tyhjä, että hän soitti tuottajalleen kertoakseen olevansa ammattiavun tarpeessa. Lääkäri suositteli hänelle heti kolmen viikon sairauslomaa, mutta siihen hän ei suostunut, koska ohjelman juontajapari Mikko Kekäläinen oli tuolloin Afrikassa Nenäpäivä-ohjelman kuvauksissa. Lääkäri sai kuitenkin hänet vakuutettua ja hän ajatteli selviävänsä ”ehkä vähemmillä kyselyillä, kun molemmat olivat poissa”.

– Minun ei tarvitsisi julkisesti selitellä, että olisin sairauslomalla, koska olin vähän väsynyt.

Laine myöntää syyttäneensä sairauslomasta itseään.

– Tuntui jotenkin hävettävältä, miten olin tällaiseen jamaan itseni päästänyt, enkö aikuisena ihmisenä osannut annostella jaksamistani.

Töistä poissa oleminen oli hänelle raskasta.

– Ja se häpeä, minä en ollut se ihminen, joka jättää laivan ohjaamatta satamaan. Minä kyllä hoidan kaiken, vaikka pää kainalossa. Kolme viikkoa olivat aika tuskaisat. Morkkis siitä, että olin poissa töistä, väritti päiviäni, mutta samalla sain voimia takaisin.

Laine kuitenkin huomasi sairauslomansa aikana, että ohjelma pärjäsi ilman häntäkin. Hän tajusi, ettei hänen olisi pakko jatkaa ohjelmassa koko elämäänsä, jos hän ei sitä halua. Kuukausien mietinnän jälkeen hän teki ratkaisunsa.

– Tein päätöksen ja kerroin siitä tuottajalleni ja sen jälkeen Mikolle. Tuo päivä oli yksi elämäni vaikeimmista päivistä aikuisiällä.

Monivuotisen työyhteisön jättäminen ei ollut helppoa.

– En voinut kuvitella, että työpaikasta lähteminen voisi tuntua tältä. Niin kuin eroaisin tai hyvästelisin perheeni ja muuttaisin ulkomaille. Päätöksen jälkeen oloni oli tavallaan helpottunut, mutta toisaalta pelokas.

Laine muistelee ohjelmaa vieläkin kaihoisasti.

– Välillä haaveilen, että palaan joskus, kun aika on kypsä, mutta sen elämä näyttää. Ainakin vielä tuntuu, että seikkailunhalu ja uuden kokemisen palo vievät uusiin suuntiin.

Laine on Puoli seitsemän -ohjelman jälkeen keskittynyt entistä enemmän näyttelemiseen ja hänet on nähty sarjoissa Salatut elämät, Hotel Swan Helsinki sekä Modernit miehet.

Tammikuussa 2022 paljastui, että Laine on seurustellut ilmeisesti jo vuoden 2021 kesästä lähtien rääväsuuräppäri Petri Nygårdin, 47, kanssa. Parin välit alkoivat ilmeisesti lämmetä vuoden 2020 Masked Singer Suomi -ohjelmassa, jossa he olivat kilpailijoina.

Lue myös: Oho! Kuvasiko Petri Nygård Susanna Laineen yläosattomissa lemmenlomalla?

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT