Tämä kappale on UMK-kisojen heikoin lenkki – miksi laulu on edes mukana?


Jännitys tiivistyy, kun tänään UMK22-kilpailussa valitaan Suomen edustaja Eurovision-laulukilpailuun Italian Torinoon. Toukokuussa kisailtaviin Euroviisuihin on pyrkimässä seitsemän edustajaa: The Rasmus, BESS, Cyan Kicks, Isaac Sene, Olivera, Younghearted ja Tommi Läntinen.

Kilpailun ennakkoasetelma on hyvin selkeä: kisan kärjessä on ylivoimaisena ykkössuosikkina The Rasmus ja kakkosena tulee kovaa vauhtia BESS laululla Ram pam pam.

UMK22-kilpailun keskivaiheilta löytyy Cyan Kicks, Isaac Sene, Olivera ja Younghearted. Vedonlyöntikertoimien valossa Cyan Kicksin kerroin voitolla on 6.50 ja Youngheartedin peräti 20.00.

Kilpailun heikoin lenkki on sen sijaan veteraanilaulaja Tommi Läntinen kappaleella Elämä kantaa mua. Läntisen kerroin koko kilpailun voitolle on 50.00 eli käytännössä vedonlyöjät eivät usko lainkaan Läntisen voittoon.

Tommi Läntisen mukanaolo onkin herättänyt kysymyksiä siitä, miksi kappale on edes mukana kilpailussa. Toisaalta UMK:n historiassa on aikojen saatossa nähty lukuisiakin veteraanilaulajia, kuten vaikkapa Danny viime vuoden UMK-kisassa. Danny jäi viime vuoden karsinnassa toiseksi viimeiselle sijalle, huomenna Läntisen sijoitus on ainakin vedonlyöjien mukaan viimeinen.

UMK-vedonlyöntikertoimet

The Rasmus – Jezebel 1.35

BESS – Ram pam pam 5.00

Cyan Kicks – Hurricane 6.50

Isaac Sene – Kuuma jäbä 11.00

Olivera – Thank God I’m an Atheist 14.00

Younghearted – Sun numero 20.00

Tommi Läntinen – Elämä kantaa mua 50.00

Lähde: Coolbet

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT