Viron koronarajoituksia purettiin laajalti


Virossa astui viikonloppuna voimaan COVID-19-pandemian parantuneen epidemiologisen tilanteen ansiosta sisä- ja ulkotapahtumien, aktiviteettien ja syömisen ja juomisen rajoitusten lieventäminen.

Virossa saa nyt esimerkiksi jopa 600 ihmistä osallistua sisätiloissa tapahtuviin tapahtumiin ja aktiviteetteihin, joiden käyttöaste on 50 %. Rajoitetulla tai yksiselitteisesti rajatulla alueella pidettävissä ulkoilmatapahtumissa voi olla enintään 1 000 osallistujaa. Esimerkiksi tuhannen henkilön osallistujarajaa on noudatettava kylätiloissa, kaupungin puistoissa ja aukioilla sekä muissa vastaavissa paikoissa. Niiden osallistujien määrää, jotka voivat osallistua tapahtumiin tai aktiviteetteihin, jotka tapahtuvat suurilla rajoittamattomilla alueilla, ei rajoiteta. Museoiden ja näyttelyjen vierailualueilla noudatetaan 50 prosentin käyttöastetta.

Virossa ei ole enää aikarajoituksia sisä- ja ulkotilaisuuksiin ja -toimintoihin sekä syömiseen ja juomiseen paikan päällä ravintoloissa. Myös tapahtumat, joissa on enemmän osallistujia, ovat sallittuja edellyttäen, että turvallisuus taataan infektioiden osalta.

Koronatartunnat vähentyneet huomattavasti

Viron koronarajoitusten purkaminen tapahtui sen jälkeen, kun tartuntatapaukset olivat alkaneet vähentyä merkittävästi ja rokotekattavuus lisääntyä Virossa.

Sunnuntaina Viron koronatartuntojen ilmaantuvuus 100 000 ihmistä kohden edellisten 14 päivän aikana oli 74,6 ja positiivisten tulosten osuus kaikista tehdyistä testeistä oli 1,2 %. Edellisessä mittauksessa 28.5. ilmaantuvuusluku oli 188. Pahimmillaan Viron ilmaantuvuusluku oli 18.3., jolloin 100 000 ihmistä kohden tartuntoja oli 14 päivän aikana 1 553.

Virossa oli sunnuntaina 13.6. sairaalahoidossa 70 koronapotilasta, joiden keski-ikä oli 66 vuotta. Enimmillään Virossa oli koronapotilaita sairaalahoidossa 4. huhtikuuta, jolloin heitä oli 727.

Maanantaihin 14.6. mennessä Virossa on rokotettu yhteensä 523 915 henkilöä. Aikuisten kattavuus ensimmäisen koronarokoteannoksen saaneista oli 48,4 %.

Lähde: Viron terveysvirasto

SUOSITUIMMAT