Tuhansia poliisin lähettämiä sakkoja hävinnyt Postin ja DVV:n ongelmien vuoksi!


Poliisi on tänään tiedottanut, että noin 5 000 liikennevirhemaksua on kadonnut matkan varrelle. Asia tuli ilmi, kun Oikeusrekisterikeskus alkoi hiljattain periä viime syyskuussa määrättyjä maksamattomia maksuja. Kansalaisilta alkoi tulvia yhteydenottoja, joiden mukaan ensimmäistä maksuvaatimusta ei ollut koskaan tullutkaan.

Asian selvittelyssä kävi ilmi, että osa liikennevirhemaksuista oli jäänyt toimittamatta Digi- ja väestötietoviraston (DVV) ja Postin välisen tiedonsiirtoon liittyneen häiriön vuoksi.

– Jos olet saanut pelkän maksukehotuksen mutta et alkuperäistä liikennevirhemaksua, älä maksa maksukehotuksen laskua. Sinun ei myöskään tarvitse vaatia päätökseen oikaisua. Poliisi selvittää nyt, mitä tapahtumia virhe koskee. Poliisi poistaa ne liikennevirhemaksut, joiden tiedoksianto on epäonnistunut, tiedotteessa ohjeistetaan.

Poliisi korostaa, että Oikeusrekisterikeskus ei siirrä maksuja ulosottoon ennen kuin tilanne on selvitetty. Mikäli olet jo ehtinyt maksaa maksukehotuksen ja liikennevirhemaksu mitätöidään, Oikeusrekisterikeskus palauttaa rahat ilman erillistä pyyntöä.

Liikennevirhemaksu kulkee yhä usean kansalaisen suussa nimellä sakko. Viime kesäkuussa voimaan tullut uusi tieliikennelaki kuitenkin muutti rikesakkona tunnetun sanktion liikennevirhemaksuksi. Virallisesti se on hallinnollinen maksuseuraamus lainvastaisesta menettelystä.

SUOSITUIMMAT