Tuija Pehkonen julkaisi pysäyttäviä kuvia sairaalasta – käännytettiin päivystyksestä


Tuija Pehkonen ja hänen puolisonsa Eero Ettala odottavat lasta. Pienokaisen laskettu aika on syksyllä. Suosikkijuontaja onkin julkaissut kevään aikana Intagramissa lukuisia kuvia, joissa hän hehkuu raskauden onnea.

Tällä viikolla tilille ilmestyi kuitenkin erilaista kuvamateriaalia.

– Raskaus voi olla näyttää myös tältä. Ei hehkua, vaan ennemminkin selviytymistä. Pahoinvointia ja oksentamista aamusta iltaan (…) Hyperemeesi eli poikkeuksellisen voimakas raskausajan pahoinvointi. Oksentamista aamusta iltaan, usein 10, välillä 20 kertaa päivässä. Ja pahinta on jatkuva pahoinvointi 24/7. Aamun ensimmäinen ajatus on joka päivä, että olispa jo ilta, Tuija selostaa kuvien yhteydessä.

Hän kertoo joutuneensa alkuraskauden aikana myös tiputukseen.

– Ensin mut tosin käännytettiin keskellä yötä päivystyksestä taksilla takaisin kotiin. Apua ei ollut saatavilla, vaikka taksikuski joutui taluttamaan mut tiskille, kun omat jalat eivät juuri kantaneet. Aamulla olin riittävän huonossa kunnossa päästäkseni sisään.

Tuija toteaa, että usein voimakkaasta raskauspahoinvoinnista kärsivä joutuu kuuntelemaan vähättelyä niin hoitohenkilökunnalta kuin tuttaviltakin. Hän haluaakin lisätä tietoisuutta hyperemeesistä.

Tällä hetkellä Tuijan vointi on jo parempi. Hän pystyy taas tekemään töitä ja nauttimaan arjesta.

SUOSITUIMMAT