Turun seudulta paljastui verstas, jossa muunnettiin kaasuaseita hengenvaarallisiksi luotiaseiksi


Tulli tiedottaa paljastaneensa vuoden sisällä useita luvattomia ampuma-aseiden maahantuontitapauksia. Yhteensä Tullin takavarikoimaksi on joutunut noin 100 ampuma-asetta.

Aseet on pääasiassa takavarikoitu ulkomailta saapuneista postilähetyksistä. Tulli on tutkinut tapauksia törkeinä ampuma-aserikoksina ja ampuma-aserikoksina. Rikoksista epäillään kymmeniä henkilöitä ympäri Suomea.

Heinäkuussa 2020 Tulli nappasi postilähetyksen, joka sisälsi kaasusumuttimen, nyrkkiraudan sekä kaksi kaasuasetta. Sama lähettäjä oli lähettänyt Suomeen useita eri lähetyksiä jo aiemmin.

Sittemmin vuosina 2020 ja 2021 Tulli on takavarikoinut noin 100 laittomasti maahantuotua kaasuasetta tai niin kutsuttua starttipistoolia. Aseet löytyivät ulkomailta tulleista lähetyksistä sekä esitutkintojen yhteydessä suoritetuissa kotietsinnöissä.

Tilaaja myi aseita Tor-verkossa eteenpäin

Turussa Tulli takavarikoi parikymppisen miehen hallusta 12 kaasuasetta. Hän oli ehtinyt jo aiemmin tuoda maahan ja myydä eteenpäin 27 kaasuasetta. Mies möi aseet pääasiassa Tor-verkon välityksellä. Häntä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Kotietsinnän yhteydessä mittavia paljastuksia

Tulli teki Turun seudulla kaasuaseen maahantuontiin liittyvän kotietsinnän, jossa paljastui laiton aseverstas. Epäillyn kiinteistöllä kaasuaseita oli muunnettu toimiviksi luotiaseiksi. Kotietsinnän yhteydessä löytyi lisäksi parinkymmenen kannabiskasvin kasvattamo.

Tulli takavarikoi yli tuhat patruunaa, yli kymmenen kaasuasetta sekä aseen osia. Miestä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta sekä huumausainerikoksesta.

Tulli muistuttaa, että myös kaasuaseiden maahantuonti ja hallussapito vaativat ampuma-aselain mukaisen luvan, sekä erillisen suostumuksen poliisilta.

Kuva: Tulli

SUOSITUIMMAT