Tytön selkä paloi auringossa – tämä kuva ei ole herkille!


16-vuotias teinityttö on jakanut somessa kuvia suorastaan tuskallisen näköisistä palovammoistaan, jotka syntyivät auringosta.

Hän oli ollut snorklaamassa perheensä kanssa ja kertoo käyttäneensä aurinkovoidetta, mutta jo yksi tunti riitti siihen, että kuuma aurinko poltti hänen vaalean ihonsa veden äärellä.

Maisie-nimisen tytön tilannetta pahensi se, että hänen piti lentää yhdeksän tunnin lento kotimaahansa seuraavana päivänä.

Facebookiin postatut järkyttävät kuvat näyttivät rakkuloiden hurjan koon: ne näkyivät jopa hänen paitansa läpi kohoumina.

Haluatko 50 euron laitesetelin Telialle?

– Niin järkyttynyt! Ensiapuun menossa! Käyttäkää aurinkovoidetta, paljon aurinkovoidetta! Ja varokaa, Maisie viestitti.

Maisie käytti suurinta aurinkosuojakerrointa, mutta luonto on armoton.

Tyttö toipui, mutta nukkuminen tai istuminen olivat pitkään kivuliaita. Rakkuloiden piti saada puhjeta itsestään.

Haluatko 50 euron laitesetelin Telialle?

(Kuva poistunut)

2 asiaa joita et tiedä!

  1. Riittääkö sinulla yksi purkillinen aurinkorasvaa koko kesän? Rasvaat liian vähän. Aikuisen täytyy levittää vartalolle kaksi ruokalusikallista aurinkorasvaa tunnin välein, jotta tuote antaa sen lupaaman suojakertoimen. Lapsille riittää ruokalusikallinen. Jos siis nelihenkinen perhe viettää koko päivän rannalla, rasvaa kuluu kaksi perhepakkausta päivässä.
  2. Yli vuosi sitten avattua aurinkovoidetta ei kannata käyttää, sillä pitkään avattuna olleen aurinkosuojan ainesosat alkavat pilaantua ja UV-filtterit menettää tehoaan. Myös lämpö heikentää suojaa, joten talven rantalomalta jääneet jämät kannattaa heittää pois.

SUOSITUIMMAT