U20: lllan Suomi – Slovakia -ottelun ennakko ja vedonlyöntitärpit


Suomen kolmas alkusarjan kamppailu otellaan keskiviikkoiltana klo 21.00 Suomen aikaa.

Slovakia on ehkä hieman yllättäen kolmantena Suomen lohkossa. Kolmen ottelun saldona joukkue on kerännyt neljä pistettä, jotka ovat tulleet Sveitsi-voitosta ja Saksaa vastaan käydyn kamppailun jatkoajasta.

Palautumisaika Slovakialla on Suomea lyhyempi, sillä edeltävä Saksa-ottelu pelattiin maanantain ja tiistain välisenä yönä, kun taas pikkuleijonilla oli kaksi välipäivää. Lisäksi ottelu venyi pitemmäksi jatkoajan myötä, jossa Saksa ratkaisi 4-3-voiton tililleen. Vahva ensimmäinen erä olisi siis hyvä iskun paikka leijonalaumalle.

Vaikka Suomi voittikin Sveitsin varsin helposti 4-1, niin paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat olleet paljon suuremmat. Neljä laukausta maalikehikkoihin ja yksi Roni Hirvosen avopaikka tyhjän maalin edessä jäivät päällimmäisinä mieleen.

Joukkuepelin laadun käyrä osoittaa ylöspäin ja se voi näkyä etenkin maalinteossa. Mielenkiintoisinta on ennakoida, miten Slovakia lähtee ottelua pelaamaan. Sveitsi-voiton myötä joukkue on jo varmuudella pudotuspeleissä ennen neljättä ottelua, joten paineita ei ole.

Uskoisin, että Suomen päävalmentaja Antti Pennanen ei enää sekoita kentällisiä, sillä edessä siintää jo uudenvuodenyön ottelu Kanadaa vastaan. Yhteisen tuntuman hakeminen on tärkeämpää kuin jatkuvat kokeilut.

Slovakian kahteen maaliin en oikein jaksa uskoa, vaikka sen kautta olisikin helppo saada kelpo kerroin kohteella ”molemmat tekevät vähintään kaksi maalia”. Markkinoita katsellessa yli 5,5 maalia on nipin napin pelikelpoinen noin 1,75:n kertoimella. Lopputulosveikkaukseksi laitetaan 5-1. Mikäli ylivoimamaaleista löytyy lähellä kahta kertoimeksi, niin kohteeksi ”ottelussa tehdään yli 1,5 ylivoimamaalia”. Suomen kovin haaste on seuraavaksi edessä Kanadan muodossa, joten uskon leijonalauman hakevan hyvää pelituntumaa onnistumisten ja maalien kautta.

Suomi-Slovakia -ottelun näkee TV5:ltä ja DPlaysta ja se alkaa klo 21.00 Suomen aikaa.

Alkusarjan viimeinen ottelu Kanadaa vastaan pelataan 1.1.2021 klo 01.00 Suomen aikaa.

SUOSITUIMMAT