Uutta tietoa Joe Bidenin lapsenlapsen HIFK-pelipaidasta – Kaiken takana on suomalainen kiekkolegenda!


Nopeampi YouTube-kanavalta löytyvässä Liigalize-podcastissa kerrotaan uutta tietoa Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin lapsenlapsen käyttämästä HIFK-pelipaidasta. Ex-kiekkoilija Lennart Petrell arvelee, että paidan takana on suomalainen NHL-legenda Kimmo Timonen.

Monet suomalaiset hieraisivat silmiään viikonloppuna, kun kansainväliset uutistoimistot julkaisivat kuvia Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin ja tämän perheen Kiitospäivän juhlinnasta. Mukana juhlissa oli myös Bidenin lapsenlapsi Maisy Biden, jolla oli yllään HIFK:n pelipaita vuodelta 2011. Suomen mediassa arvuuteltiin paidan taustaa, mutta lopullista vastausta ei saatu. Ilmeisesti paidan historia juontaa juurensa juuri vuoteen 2011, kun Joe Biden vieraili varapresidenttinä ollessaan Suomessa.

Nyt mysteeriä avaa hieman entinen HIFK-kiekkoilija Lennart Petrell Liigalize-podcastissaan, jota hän isännöi yhdessä toimittaja Aki Linnanahteen kanssa. Petrell kertoo, että Suomessa vieraillessaan Bidenin Lisa-vaimo oli kovin kiinnostunut NHL-peleistä.

– Lisa Bidenin kerrottiin kysyneen hotelli Kämpin vastaanotosta, voiko Suomessa katsoa NHL-pelejä. Vastaanotosta oli kerrottu rouva Bidenille, että myös Suomessa pelataan huipputason jääkiekkoa, Petrell kertoo Liigalize-podcastin uusimmassa jaksossa.

Lisa Bidenin yhteys suomalaiseen jääkiekkoon juontaa kuitenkin juurensa NHL-legenda Kimmo Timoseen. Philadelphiassa pelatessaan Timonen tuki paikallista lastensairaalaa, jonka hallituksen puheenjohtaja Lisa Biden oli.

– Ei ole varmaa tietoa siitä, onko paita juuri tuolta reissulta, mutta Kimmo Timonen on yhdistävä tekijä paidan ja Maisy Bidenin välillä, Petrell tietää kertoa.

Voit katsoa koko Liigalize-podcastin Nopeampi YouTube-kanavalta.

SUOSITUIMMAT