Vastauksia Miss EW -kilpailuun liittyen


Minulta toivottiin Instagramiin kysymysboksia, jonne voi esittää kysymyksiä Miss EW -kisaan liittyen. Koska kysymyksiä tuli niin paljon, päätin tehdä aiheesta blogin.

Miten kisa eniten poikkeaa muista tämän päivän kisoista?

– Tämä aito kauneuskilpailu poikkeaa tämän päivän kisoista paljonkin. Eniten sillä, että tässä kilpailussa haetaan Suomen luonnollisesti kauneinta missiä, eli kaikki kauneuskirurgiset toimenpiteet, näkyvät tatuoinnit, jopa irtoripset, rakennekynnet sekä hiustenpidennykset on kilpailussa kielletty. Tässä kilpailussa luonnollisuutta ja eloweenamaisuutta arvostetaan.

Mistä kisa sai alkunsa?

– Olin jo vuosia kaivannut kilpailua, jossa arvostetaan luonnollisuutta. 
Tuntuu, että tänä päivänä kauneus missikisoissa rakennetaan, joten halusin kilpailun, joka tuo aitoja esikuvia etenkin tämän päivän nuorille, jotka kamppailevat valtavien ulkonäköpaineiden alla. Toivoisin nuorten hyväksyvän itsensä sellaisena kuin he ovat, juuri omina upeina itsenään ja uskon, että he tarvitsevat siihen juuri tämänkaltaisia esikuvia.

Kaipasin tähän päivään myös entisajan missikisojen tuntua.
Rakastan Suomen historiaa sekä luontoa, joten haluan tässä kilpailussa yhdistää kaiken edellä mainitun. Haluan vaalia ja kunnioittaa perinteitä, historiaa sekä tuoda takaisin tähän päivään perinteisiä kauneusihanteita.
Toivon, että kisa kannustaa ihmisiä arvostamaan entistä enemmän luonnollisuutta.

Miss EW -kilpailussa finalisteja ei kuvata studiossa vaan tuomme kuvissa missien lisäksi esiin historiallisia rakennuksia ja Suomen upeaa luontoa.

Finaali pidetään aina jossakin huolellisesti valitussa historiallisessa paikassa, jonka historiaan pääsemme tutustumaan. Finaaliin tuodaan aina myös ripaus aitoa Suomifilmien tunnelmaa. Tähän mennessä olemme päässeet tutustumaan mm. Ilveslinnan (Jämsänkoski), Villilän Kartano (Nakkila), Hämeenkylän Kartano (Vantaa) sekä Rönnin Tanssilavan (Eräjärvi) kiehtovaan historiaan. Lisäksi olemme käyneet missien kanssa tutustumassa myös mm. useisiin kotiseutumuseoihin, Turun linnaan sekä Haukan Tilan historiaan.

Olemme kilpailun virallisen kuvaajan sekä toisen tuottajan Sanna Voimasen kanssa äärettömän iloisia sekä ylpeitä siitä, että tämä aito kauneuskilpailu on otettu niin suurella lämmöllä vastaan ja kilpailun suosio aluksi yllättikin. Olemme saaneet palautetta, että tällaista aitoa kauneuskilpailua on kaivattu tähän päivään ja mikä parasta, olemme saaneet nuorilta, sekä nuorten vanhemmilta kiitosta siitä kuinka positiivisesti tämä kisa on vaikuttanut nuorten itsetuntoon.

Milloin haku alkaa?

– Haku alkaa joulukuussa

Voinko hakea mukaan kisaan?

– Jos täytät hakukriteerimme, niin ilman muuta!

Kilpailuun osallistuvan tulee täyttää seuraavat ehdot:

– 18 vuotta täyttänyt

– Luonnollisen kaunis

– Hyvämaineinen Suomen kansalainen

– Osallistujalle ei ole tehty kauneuskirurgisia toimenpiteitä

– Ei näkyviä tatuointeja eikä lävistyksiä

– On vapaa sopimuksista tai sitoumuksista, jotka rajoittaisivat osallistumista kilpailuun ja siitä mahdollisesti seuraaviin edustustehtäviin Miss EW:n tai Perintöprinsessan ominaisuudessa

– Ei pituus- tai painorajoja

Mitä hakijoilta toivotaan?

-Toivomme hakijoilta tottakai avointa mieltä ja motivaatiota. Toivomme myös aitoa kiinnostusta kisamme arvoja kohtaan sekä jo hakuvaiheessa toivomme, että hakijat ovat valmiita panostamaan kilpailuun.

Millainen haku-ja haastatteluprosessi on?

– Kun haku päättyy, käsittelemme kaikki kuvalliset hakemukset. Kaikkien hakemusten joukosta valitaan 30 jatkoon, joilta pyydämme videohakemuksen. Videohakemusten perusteella valitaan 15 semifinaaliin, joista valitsemme kuvauspäivän sekä haastattelujen perusteella lopullisen finaalikymmenikön.
Kannattaa panostaa jo ensimmäiseen hakemukseen, sillä hakijoita on paljon.

Millainen ensi vuoden kisasta on tulossa ja milloin se järjestetään?

– Ensi vuonna on tulossa juhlavuosi, sillä kilpailu järjestetään jo viidennen kerran, mutta valitettavasti suunnittelua jarruttaa hieman tämä vallitseva koronatilanne, jonka vuoksi finaalipvm julkistetaan myöhemmin. 
Tänä vuonna missikiertue käytiin etänä ja olemme varautuneet myös ensi vuonna etäkiertueeseen mikäli pandemia vielä jatkuu. Haluamme toimia ennenkaikkea vastuullisesti jokaisen terveys edellä.

Etäkiertue toimi viime kesänä upeasti! Missejä valmensi kiertueen aikana alan huippuvalmentajat ja meillä oli jälleen upea finaalikymmenikkö, joiden kanssa oli ikimuistoinen missikesä. Pyrimme antamaan finalisteille tämän kisan myötä upeita kokemuksia sekä tärkeitä avaimia myös tulevaisuuteen. Ensi kesästä on tulossa jälleen upea ja ikimuistoinen missikesä!

Mitä tuomarit misseissä arvioivat?

– Misseille annetaan kesän aikana mm. erilaisia sometehtäviä, joita tuomarit koko kesän ajan arvioivat. Tuomarit myös luonnollisesti haastattelevat missit, sekä arvioivat kuvauksellisuuden, lavaesiintymisen ja lopulta kokonaisuus ratkaisee. Ulkonäkö on vain yksi osa mitä arvioidaan.
Missin tulee olla helposti lähestyttävä ja tässä kilpailussa myös sisäinen kauneus on äärimmäisen tärkeää.

Eli kokonaisuus ratkaisee!

Kannattaako missikilpailuihin osallistua?

– Missikisa voi toimia loistavana ponnahduslautana, mutta se vaatii jokaiselta itseltään myös paljon töitä.
Täytyy olla myös itse aktiivinen. 
Parhaimmillaan missikisasta saa ihania muistoja, hyviä kontakteja, tärkeitä oppeja tulevaisuuteen, oppeja itsestä, esiintymiskokemusta sekä itsevarmuutta ja missisiskoista voi saada myös pysyviä sydänystäviä.
On tärkeää muistaa myös, että pelkkä voitto ei takaa menestystä vaan kilpailu voi toimia ponnahduslautana ilman sijoitustakin. Kaikki on loppujen lopuksi itsestäsi kiinni.

Minkälaisia valmennuksia kiertueella on?

– Tässä kilpailussa haluamme korostaa erityisen paljon myös sisäistä kauneutta ja siksi panostamme myös erityisen paljon henkiseen hyvinvointiin.
Meidän ihania missejä on ollut valmentamassa alansa huiput, kuten ihanat Ilkka Koppelomäki/Uskalla innostua (itsensä johtamisen valmentaja, jolta on ilmestynyt mm. Saa mitä haluat -kirja), Mari Sarajärvi (Sinulla on oikeus onnelliseen elämään-kiitollisuus & positiivisuus valmentaja) sekä Eira Litmanen/Diamond Coaching (mieli, tunteet, ajatukset, energia-hyvinvointivalmentaja). Lisäksi Veera Matilainen/Toteutustehdas on pitänyt misseille kattavan somevalmennuksen. Luonnollisesti misseille opetetaan kiertueen aikana myös lavakävelyä, kuvissa poseeraamista sekä annetaan esiintymiskokemuksia.

Onko kilpailussa pituus-tai painorajaa?

– Tässä kilpailussa ei ole kumpaakaan

Miksi haluat olla missiemo?

-Olen itse tehnyt 15-vuotiaasta mallintöitä. Entinen Miss Suomi Tiina Vierto bongasi minut ja edustin hänen firmassaan usean vuoden ja missimaailma tuli vuosien myötä työni kautta hyvinkin tutuksi, olen ollut mm. tuomaroimassa, juontamassa ja esiintymässä useissa missikilpailuissa ja lopulta tuotin itse usean vuoden Car Babe sekä Varikkotyttö-kilpailuja. Näin missikisoja siis hyvin läheltä ja mielestäni ne eivät eronneet toisistaan tarpeeksi ja niistä puuttui syvempi sanoma. Huolestuin, kun huomasin, että tällainen aito kauneuskilpailu puuttui.
Miss EW-kilpailun idea syntyi jo vuosia ennen kun lopulta uskalsin lähteä toteuttamaan sitä. Olen tehnyt tätä alusta asti suurella sydämellä ja rakkaudella.

Mitä hyviä tekoja te teette?

– On tärkeää, että Suomen luonnollisesti kaunein haluaa vilpittömästi myös auttaa muita ja tehdä hyvää. Olemme käyneet missien kanssa mm. Naantalin Aurinkoisessa ilahduttamassa palvelutalon ihania asukkaita, tutustumassa Turun eläinsuojelun tärkeään työhön sekä ottaneet osaa Älä kiusaa mua-sekä Tuu Messiin -kampajaan. Tuu Messiin on Miss EW 2019 -perintöprinsessa Essi Tähkän kehittämä kampanja kiusaamista sekä syrjäytymistä vastaan.
Lisäksi pidämme hyväntekeväisyys teemaviikkoja, joissa on ollut aiheena mm. kiitollisuus, kierrätys-ja ekologisuus, auttamisen ilo jne. On ollut ilo huomata kuinka paljon voimme yhdessä tehdä hyvää ja missit ovat olleet innoissaan saadessaan toimia esikuvina tärkeiden asioiden puolesta.

Miten ekologisuus näkyy kisassa?

– Meille on erittäin tärkeää, että voimme toimia esikuvina ja ekologisuus on yksi tärkeä aihe jota haluamme korostaa.
Käytämme kilpailussa ainostaan luonnonkosmetiikkaa (Boho Green Make up -meikit ja Less is more -hiustuotteet).

Yksi ihanista yhteistyökumppaneistamme on mm. Bambuset, Ekologisten tuotteiden maahantuoja. Heidän kanssaan taistelemme yhdessä muovijätettä vastaan!

Haluamme myös tukea kotimaista käsityötä ja tänä vuonna finalistit pääsivät poseeraamaan Elina Korrin vartavasten misseille suunnittelemissa, MEA-brändin upeissa farkku-uimapuvuissa. MEA:n asut on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

Lisäksi voittajat saivat MK-inspiration upeat korupalkinnot. Korut on kotimaista käsityötä, jotka on tehty kierrätysmateriaalista kuten leikkuujätteestä.

Lisäksi haastamme kiertueella missit tekemään ekotekoja, joista he kertovat myös omille seuraajilleen ja missit puolestaan kannustavat seuraajiaan omiin ekotekoihin.

Tavoitteenamme on saada myös seuraajamme innostumaan hyvistä teoista, muiden auttamisesta ja ilahduttamisesta, ekologisuudesta, jne. Haluamme levittää mahdollisimman paljon hyvää ympärillemme ja innostaa muutkin tekemään samoin!

Kiitos kaikille kysymyksistä! Vastaan niihin jatkossakin mielelläni. 
Miss EW -kuulumisia kannattaa seurailla Facebookissa sekä instagramissa tai osoitteesta www.missew.net jotta pysyt Suomen luonnollisesti kauneimpien menossa mukana! 

Ajatus oli aikoinaan järjestää ko. kilpailu vain kerran lähinnä omaksi iloksi. Kilpailu kuitenkin kasvoi jo ensimmäisenä vuonna valtakunnan yhdeksi seuratuimmista kauneuskilpailuista ja nyt on jo viides tuotantokausi pian käsillä! 

Olen erittäin kiitollinen, että saan tuottaa näin upeaa missikisaa, ympärilläni maailman paras tiimi sekä maailman paras missiperhe!

SUOSITUIMMAT

Omaisten hätä on suuri! Jimi lähti joulunviettoon eikä koskaan palannut

Poliisi on tänään tiedottanut, että Jimi Repo on kadonnut. Hän oli poistunut Rovaniemellä sijaitsevasta asuinpaikastaan ennen joulua eikä koskaan palannut.

Harri Syrjänen laittoi hampaansa uuteen uskoon – katso kuvat muutoksesta

Julkkiskokki Harri Syrjänen kertoo Instagramissa käyneessä isossa hammasremontissa. Mies on kuulemma haaveillut muutoksesta jo pidemmän aikaa. Lisäksi Syrjäsellä on ollut kaikenlaista vaivaa...

IL: Jyrki 69 kommentoi vihdoin suhdettaan Erika Vikmaniin

Erika Vikmanin ja Jyrki 69:n suhdeuutisointia seuraavat yllättyivät melkoisesti, kun kaksikon uutisoitiin jakavan yhdessä palkinnon Emma Gaalassa. Kyseiset...

Anna: Tällainen mies on Kirsi Alm-Siiran uusi rakas

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira, 48, oli parisuhteessa Kalle Siiran kanssa 19-vuotta. He erosivat muutama vuosi sitten. Noin vuosi sitten Kirsi...

Hätäkeskukseen valitettiin ”häiriöstä” – soitto saattoi pelastaa miehen hengen!

Poliisi meni viime viikolla hätäkeskukseen soitetun puhelun perusteella Joensuussa sijaitsevaan yksityisasuntoon. Kyse oli ilmoituksen perusteella tavanomaisesta häiriötehtävästä. Kun poliisi...

AL: Ensitreffit-osallistuja joutui luopumaan työstään sarjan vuoksi

Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan viime tuotantokaudella osallistunut Otto on kertonut kuulumisiaan Aamulehden haastattelussa. Hän toteaa, että tosi-tv-ohjelman jälkipyykki on ottanut henkisesti todella koville.

Jethro Rostedtin entinen miljoonaomaisuus pakkohuutokaupattiin 3 500 eurolla!

Jethro Rostedtin raha-asiat ovat olleet jo pidemmän aikaa tiukassa umpisolmussa. Nyt bisnesmiehen osakkeet Aninkaisten kiinteistövälitys Oy:stä on pakkohuutokaupattu pilkkahintaan. Asia ilmenee Jethron...

Suomalaisnainen saa mieheltään ruokarahaa – tuleva lahjavero ahdistaa

Facebookin Naistenhuone-ryhmään ilmestyi hiljattain erikoisehko avunpyyntö. Nainen kertoi olevansa hoitovapaalla. Näin ollen hänen miehensä hoitaa tällä hetkellä suurimmaksi osaksi perheen kulujen maksamisen.

Lotta Hintsa poltti kasvonsa karmeaan kuntoon – katso varoittava kuva

Lotta Hintsa on julkaissut Instagramissa varoittavan kuvan. Entinen Miss Suomi on polttanut vuorikiipeillessään kasvonsa niin pahasti, että kuvan katsominenkin melkein tekee kipeää.

Kriisin keskellä oleva Suvi Teräsniska kertoi kuulumisiaan

Uutisoimme jokin aika sitten, että laulaja Suvi Teräsniska, 33, perui ainakin osan esiintymisistä tässä ja ensi kuussa. Sen jälkeen ilmeni, että Suvi...

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje