Ville Leinon Billebeino-mallisto löysi tiensä NHL 21 -peliin


Ville Leinon lifestyle- ja muotibrändi Billebeino saapuu virtuaalisiin kaukaloihin uudella, eksklusiivisesti EA Sportsille suunnitellulla mallistolla. Jo kulttimaineeseen noussut Billebeinon tiiliskivilogo saa vierelleen ex-pelaajan itsensä käsinmaalaaman designin. Inspiraation lähteinä toimivat Rangersin mestarikolmikko ja verinen Wayne Gretzky.

Billebeino x EA Sports -malliston huppari, pipo ja muita omalle pelihahmolle puettavia virtuaalisia Billebeino-tuotteita on saatavilla digitaalisesti NHL 21 -pelin World of Chel -pelimuodossa 3.12.2020 klo 20.00 alkaen. Lisäksi rajoitettu erä fyysisiä tuotteita tulee myyntiin Billebeinon virallisessa verkkokaupassa perjantaina 4.12.2020 klo 12.00 alkaen.

Kaikki pelaajat, jotka kirjautuvat NHL 21 -peliin 3.12.-31.12.2020 välisenä aikana, saavat ilmaiseksi pelinsisäisen EA Sports x Billebeino World of Chel -lahjalätkäkassin. Lisäksi EASHL-joukkueilla on mahdollisuus lisätä Billebeinon tiilisymboli osaksi joukkueidensa pelipaitaa.

– Tämä projekti on minulle henkilökohtaisesti ja koko Billebeino-tiimille erittäin tärkeä. EA Sportsin ja Billebeinon yhteistyössä yhdistyvät kaikki isot intohimoni – urheilu, taide ja muoti. Uskon, että jos unelmoit, teet intohimoisesti asioita kovalla työmoraalilla ja uskallat tehdä asioita rohkeasti, voit saavuttaa mitä vaan, kertoo Billebeinon perustaja ja luova johtaja Ville Leino.

Idea Billebeinosta syntyi änärin äärellä

NHL 21 -pelissä nähtävässä uudessa Billebeino-tuotteessa EA SPORTS -tekstiä ympäröi tiiliskivilogon lisäksi neljä tähteä, joiden alalaidasta tarkkasilmäinen löytää numerot 2, 9, 11 ja 99. Niitä ei ole valittu sattumanvaraisesti, vaan kyseessä on viittaus klassikko-änäriin.

– Uusien tuotteiden design liittyy suoraan Billebeinon alkuvaiheisiin. Asuessani Pohjois-Amerikassa pelasimme Billebeinon toisen perustajan Juhani Putkosen kanssa usein NHL 94:ää vanhalla Super Nintendolla ja suunnittelimme samalla Billebeinon tulevaisuutta. Voi sanoa, että ajatus Billebeinon luomisesta lähti NHL 94:n äärestä, Leino kertoo.

– Pelasin itse aina NY Rangersillä, jonka mestaruuskauden pelaajista parhaiten mieleen jäivät Mark Messier, Brian Leetch ja Adam Graves. Heidän pelinumeronsa löytyvät NHL 94 -pelistä muistuttavien tähtien vierestä. Mukana on myös Wayne Gretzkyn numero 99. Swingers-komediassa oli urbaani legenda, jonka mukaan jos Gretzkyä taklaa pelissä kunnolla, pelaajan pää vuotaa verta. Tätä ei päästy ikinä todistaman vaikka yritys oli kova, mutta ikuistin senkin tähän teokseen, Leino paljastaa.

EA Sports on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Billebeinon kanssa.

– 2000-luvun alussa Liigassa nähdyistä valkoisista luistimista lähtien Ville Leino on näyttänyt, että urheilumaailmassa voi menestyä tekemällä asioita omalla, muista erottuvalla tyylillä. On ilo tehdä yhteistyötä Villen ja hänen tiiminsä kanssa, sillä tekemisestä näkyy kovan työmoraalin lisäksi aito intohimo urheilua, muotia ja taidetta kohtaan. Billebeino on sementoinut paikkansa osana suomalaista populaarikulttuuria, mutta samalla kasvattanut oman kulttimaineensa myös Pohjois-Amerikan jääkiekkopiireissä. Onkin hienoa, että jääkiekkofanit ympäri maailmaa pääsevät nyt pukemaan oman pelihahmonsa Billebeino-vaatteisiin virtuaalisessa kaukalossa, kertoo EA Sportsin Senior Marketing & Communications Manager Jason Nikkinen.

Lähde ja kuvat: EA Sports

Artikkelikuva: EA Sports / Mona Salminen

SUOSITUIMMAT