Ylläkselle rakennetaan uusi komea tuolihissi – jopa lämmitetyt istuinpaikat


Ylläksen hiihtokeskus nostaa profiiliaan tyylikkäällä uudella tuolihissillä.

Kesällä 2022 Ylläkselle rakennetaan Doppelmayr D-Line, kuuden hengen tuolihissi. Tuolihissi korvaa nykyisen Alahissi-ankkurin Sport Resort Ylläksellä. Uusi hissilinja on reilun kilometrin mittainen ja kuljettaa puurajan tuntumaan 3 000 henkilöä tunnissa. Ajoaika ala-asemalta poistumispaikalle on noin neljä minuuttia. 

Uusi tuolihissi tarjoaa modernia ilmettä ja käyttömukavuutta. Jokaisessa tuolissa on kuusi erillistä lämmitettyä istuinpaikkaa. Tuolit lämpiävät noin 25 celsiusasteeseen ja lisäksi tuolien päälle kääntyy suojakupu, joka ylettyy polven alapuolelle. Näin asiakas nauttii joka säällä suojaisasta hissimatkasta panoraamanäkymillä. Nestemassavaimentimien ansiosta tuolin heilunta on pientä tai olematonta myös puuskaisella tuulella. Ensimmäisen luokan matkan kruunaa hissin hiljainen käyttöääni.

Tuolihissi soveltuu myös kesäkäyttöön ja palvelee kesäkausilla Ylläs Bike Parkin asiakkaita. Osa tuoleista korvataan kesäaikaan pyöränkuljetustelineillä. 

Tuolihissi avataan käyttöön talvikaudelle 2022-2023.

Tuolihissin rakentaminen on osa investointihanketta, jonka kokonaiskustannus on noin 13 miljoonaa euroa. Hankkeen myötä on kesällä 2021 rakennettu muun muassa valaistus ja lumetuslinja Gondolirinteeseen. Hankkeelle on myönnetty Euroopan aluekehitysrahastosta kehittämisavustusta.

Lähde ja kuvat: Hiihtokeskus Iso-Ylläs

SUOSITUIMMAT