Antti Tuisku julkaisi tunteikkaan kannanoton jo toisesta tajuttomuuteen johtaneesta pahoinpitelystä vantaalaisessa koulussa


Vantaalaisessa Kytöpuiston koulussa hakattiin ja kuristettiin välitunnilla 11-vuotias poika tajuttomaksi 15.9. Itä-Uudenmaan poliisi on vahvistanut, että sairaalahoitoon kuljetettua uhria oli pahoinpidelty myös muun muassa kaatamalla hänet maahan ja potkimalla. Uhrin isosiskon mukaan pahoinpitelijöitä oli viisi ja välituntia oli ollut valvomassa peräti kahdeksan aikuista. Siskon mukaan pikkuveljeä oli uhkailtu vakavasti ja kiusattu suuren joukon voimin kahden kuukauden ajan ennen pahoinpitelyä.

MTV uutisoi, että myös 11.9. oli tapahtunut niin ikään Vantaalla Havukylän koulussa pahoinpitely, jossa uhri hakattiin tajuttomaksi.

Havukylän koululla toisen koulun 15-vuotias oppilas löi 14-vuotiasta poikaa kasvoihin niin, että tämä putosi maahan. Epäilty jatkoi maassa makaavan uhrin pahoinpitelyä käyttäen käsiä ja jalkoja. Väkivalta oli niin rajua, että uhri menetti tajuntansa. Teko myös tallentui valvontakameraan. MTV:n mukaan tapauksella oli silminnäkijöitä ja koulun opettaja haettiin apuun, mutta paikalle ei soitettu ambulanssia eikä poliisia. Sekavassa tilassa ollut uhri lähti omatoimisesti kotiin.

Poliisi tutkii tekoa törkeänä pahoinpitelynä, jonka perusteella epäiltyä uhkaa vankeusrangaistus.

Poptähti Antti Tuisku on puhunut aiemmin julkisuudessa kiusaamiskokemuksistaan ja tänään hän julkaisi Instagramissa vetoomuksen kiusaamista vastaan. Tuisku julkaisi itsestään valloittavan kuvan lapsuudesta ja kirjoitti sen yhteyteen tunteikkaan kannanoton.

Kirjoituksen alussa Tuisku kannustaa nuorta itseään sinnittelemään kiusaamista vastaan.

– Tässä pieni Antti. Elämä edessä, unelmia ja haaveita mieli pullollaan. Halu tehdä asioita, jotka tuottavat ilon ja onnen tunteita. Täyttymystä. Osa niistä asioista on jo selvillä, osa odottaa tulevaisuudessa. Jarruna tällä tiellä ihmiset, jotka kiusaavat, kokevat nämä ambitiot turhan erilaisina. Valtavirrasta poikkeavina. Sinnittele Antti. Älä lannistu.

Sitten hän ottaa kantaa viime aikoina uutisoituun kouluväkivaltaan.

– Ja kun voisi kuvitella, että ihmiset tänä päivänä osaisivat ymmärtää paremmin sen, mitä toisten ulkopuolelle jättäminen, henkinen ja fyysinen kiusaaminen aiheuttaa. Mutta selkeästi ei. Uutiset koulujen kiusaamistapauksista on järkyttävää ja mieltä musertavaa luettavaa.

Tuiskulla on yli 233 000 seuraajaa Instagramissa, joten hän tietää, että hyvin monet ihmiset näkevät päivityksen ja vetoaakin suoraan heihin.

– Ja näistä selkeästi täytyy ihmisiä muistuttaa; lopettakaa kiusaaminen, lopettakaa sen vähättely, lopettakaa kääntämästä päätä toiseen suuntaan, kun sitä näette. Tämä koskee meitä kaikkia!

Alla Antti Tuiskun vain viidessä tunnissa yli 20 000 tykkäystä saanut kirjoitus ja lapsuudenkuva.

https://www.instagram.com/p/CFtZU4RlK5v/

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa Instagramissa.

Kuvat: Instagram

SUOSITUIMMAT