Autokoulujen valvonnassa paljastui mm. ajokielto, etsintäkuulutus ja auton käyttökielto


Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja poliisi tekivät useita ikäviä havaintoja valvoessaan opetusajoneuvojen vaatimustenmukaisuutta Helsingissä, Lohjalla ja Turussa 1.6.2022. Helsingissä havaittiin eniten ongelmia.

Helsingissä tarkastettiin 28 opetusajoneuvoa, joista neljästä ei ollut esittää valvojille liikenneopettajalupaa, yksi autokouluauto oli käyttökiellossa katsastamattomuuden vuoksi ja yksi, oppilasta ajokokeeseen tuonut, autokoulun henkilökuntaan kuuluva henkilö oli ajokiellossa menetettyään aiemmin ajo-oikeutensa.

Turussa tarkastettiin 19 ajoneuvoa, joista yhdessä opetuslupaopetuksessa olleessa henkilöautossa todettiin puutteellinen lisäjarrupolkimen asennus.

Lohjalla tarkastettiin noin 20 kouluajoneuvoa. Yksi kuljettajatutkintoon tullut henkilö oli etsintäkuulutettu, mikä johti poliisin jatkotoimenpiteisiin. 

– Havaitut puutteet osoittavat, että valvonnalle on tarvetta. Olemme saaneet palautetta, että erityisesti lisäjarrupolkimen asennuksessa on puutteita, mutta nyt tehty valvonta osoitti, että myös muissa asioissa on selviä virheellisyyksiä, sanoo Traficomin ajokortit ja tutkinnot -palvelukokonaisuuden päällikkö Max Fogdell.

Fogdell lisää, että valvontaa aiotaan toteuttaa jatkossakin eri puolella Suomea.

Lähde: Traficom

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT