Dipper XL -valmistaja: ”Toffeetangon nauttiminen on turvallista”


Vidal Golosinas S.A.:n valmistama vadelman makuinen Dipper XL -toffeetanko on noussut viime viikkoina Suomessa uutisotsikoihin sekä keskustelun aiheeksi sosiaalisessa mediassa.

Erityisesti sinisen patukan on kerrottu aiheuttavan lapsille voimakkaita reaktioita. Tuotteen valmistaja ottaa nyt aiheeseen kantaa tiedotteellaan, jonka mukaan tuotteen nauttimiseen ei liity riskejä.

Vidal Golosinas S.A. vakuuttaa voivansa vahvistaa, että Dipper XL -toffeetankojen nauttiminen on kuluttajille turvallista. Valmistajan mukaan väitteet Dipper XL -toffeetankojen nauttimiseen liittyvistä riskeistä eivät voi pitää paikkaansa. Yhtiö viittaa viimeisimpiin Eurofins Analisis Alimentario Nordeste SL-, Merieux Nutrisciences Silliker Iberica S.A.U.- sekä Aquimisa S.L. -laboratorioiden suorittamiin testeihin.

Valmistajan mukaan Dipper XL -toffeetankoja myydään useissa maissa, eikä huolta tuotteen käytöstä ei ole ilmennyt missään muualla. Kyseessä on valmistajan mukaan korkealaatuinen tuote, joka kuuluu tällä hetkellä useiden maiden suosituimpien makeistuotteiden joukkoon. 

Vidal Golosinas S.A. on teetättänyt itsenäisesti kolmessa riippumattomassa laboratoriossa (Eurofins, Merieux, Aquimisa) testit viidestä eri makeiserästä. Tutkimustuloksissa, jotka on luovutettu eteenpäin Suomen viranomaisille, todetaan, että tuote on turvallinen nautittavaksi.   

Yhtiö kertoo pitäneensä pitäneet tiiviisti yhteyttä Suomen Ruokavirastoon ja olevansa luottavaisia siitä, että heidän pian valmistuvien tutkimustulosten avulla tuotteen ympärillä vallitseva hämmennys voidaan selvittää yhdessä.

Valmistajan mukaan toffeetangon kaikki ainesosat on hyväksytty elintarvikekäyttöön. Samoja ainesosia käyttävät myös lukuisat muut makeisvalmistajat. Lisäaineiden pitoisuudet noudattavat tarkasti Euroopan unionissa hyväksyttyjen elintarvikelisäaineiden luetteloa. Lisäksi yrityksen tuotantolaitos on tarkastettu hiljattain Murcian itsehallintoalueen terveysviranomaisten toimesta Espanjassa ilman huomautuksia tai negatiivista palautetta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT