Hanna Sumari, 65, avautuu tilanteestaan: ”En saa istua enkä kumartua”


Hanna Sumari, 65, kertoi hiljattain joutuneensa molempien takareisien hamstring-leikkaukseen. Juontaja-toimittaja oli kärsinyt jo vuoden verran kivuista, jotka tekivät istumisesta tuskallisesta.

Nyt Sumari on kertonut tilanteestaan tarkemmin Instagramin stories-osiossa.

– Reidet eivät oireilleet, vaan pakarat. Istuessa ja autolla ajaessa pakaroita särki. Myös ylämäkien kävely ja rappujen nousu sattui pakaroihin. Ongelman takana on urheilu, treeni, pitkäaikainen istuminen ja ikä. Vaiva tuntuu olevan aika yleinen, mikä yllättää, koska en itse ollut koskaan kuullut tällaisesta, Sumari selostaa.

Hän kertoo, että kuntoutuksen olisi määrä alkaa kuukauden kuluttua. Ensi kevääseen mennessä kaiken pitäisi olla kunnossa. Sumari syö edelleen kipulääkkeitä ja vähentää niiden käyttöä asteittain.

– Juuri nyt haavojen alla on kylmäpakkaukset. Ne auttavat kipuun. En saa istua, enkä kumartua kolmeen viikkoon. Eli takareisi ei saa venyä. Saan seistä ja kävellä kyynärsauvojen avulla. Ne saan jättää pois kuukauden kuluttua.

Sumari paljastaa myös vessassa, miten vessassa käynti onnistuu toipilaana Instagram-seuraajan asiaa tiedustellessa.

– Tämäpä se askarrutti itseänikin! Minulla on wc-istuimen koroke. Saan istua siinä, mutta en juurikaan istu, vaan kannattelen itseäni käsillä, hän paljastaa.

SUOSITUIMMAT