Ison Omenan tragedian tutkinta valmis: kuutta vartijaa ja järjestyksenvalvojaa uhkaa tuomio


Poliisi tiedottaa saaneensa päätökseen Espoossa kauppakeskus Isossa Omenassa tapahtuneen tragedian tutkinnan. Viime tammikuussa naishenkilö menehtyi vartijoiden ja järjestyksenvalvojien kiinniottotilanteessa.

Tutkinnan perusteella kuuden turvallisuusalan työntekijän tarkoituksena oli saattaa nainen ulos kauppakeskuksesta. Syynä oli ollut naisen lähestymisyritykset asiakkaana ollutta mieshenkilöä kohtaan. Selvityksen mukaan nainen ei lopettanut lähestymisyrityksiä sanallisista kehotuksista huolimatta.

Poliisin mukaan nainen oli vastustanut järjestyksenvalvojia ja hänet vietiin siksi maahan. Naiselle laitettiin käsiraudat, ja häntä pidettiin aloillaan useamman henkilön toimesta.

Tilanteen aikana nainen meni elottomaksi. Häntä yritettiin elvyttää tuloksetta.

− Poliisi epäilee kaikkia kuutta turvallisuusalan työntekijää kuolemantuottamuksesta. Kaikki rikoksesta epäillyt henkilöt kiistävät syyllistyneensä rikokseen, kertoo tutkintaa johtanut rikoskomisario Jyrki Kallio.

Poliisi ei voi avata naisen kuolemansyytä yksityiskohtaisesti, koska kyseessä on salassa pidettävä tieto. Poliisi on kuitenkin jo aiemmin kertonut, että kuolinsyy ei ollut tukehtuminen.

Seuraavaksi tapaus etenee syyttäjälle syyteharkintaan.

SUOSITUIMMAT