Kiina sanoi, ettei epätavallisia tai uusia taudinaiheuttajia ole havaittu


Kiinan viranomaiset kertoivat Maailman terveysjärjestölle WHO:lle, ettei epätavallisia tai uusia taudinaiheuttajia ole havaittu keuhkokuumetapauksissa.

Kiina on syyttänyt flunssan kaltaisten sairauksien lisääntymistä koronarajoitusten poistamisesta, toteaa Maailman terveysjärjestö, joka oli pyytänyt lisätietoja tapauksista.

Silti se kehotti Kiinan asukkaita ryhtymään varotoimiin, kuten rokottautumaan ja käyttämään maskeja. Paikalliset tiedotusvälineet ovat viime päivinä raportoineet sairaaloiden ylikuormituksesta.

Voita kaupunkiloma Riikaan kahdelle!

Keuhkokuume on yleinen lääketieteellinen termi, jota käytetään kuvaamaan infektiota ja keuhkojen tulehdusta. Sen voivat aiheuttaa monet erilaiset virukset, bakteerit tai sienet.

Lokakuusta lähtien Pohjois-Kiinassa on raportoitu influenssan kaltaisten sairauksien lisääntymisestä verrattuna samaan ajanjaksoon kolmen viime vuoden aikana.

Maailman terveysjärjestön asiantuntijatiimi käy läpi päivittäin tuhansia mediaraportteja ja sisäisiä seurantatietoja maista tulevista leviävistä sairauksista. Asiantuntijat päättävät sitten, tarvitsevatko he lisätietoja, jos siitä voi muodostua kansainvälistä huolta aiheuttava kansanterveyshätä.

Lähde: BBC

Kuva: Pexels

SUOSITUIMMAT