Kuolonturmasta selvinnyt Sami Saikkonen IS:lle: ”Naama meni ja se on rakennettu kokonaan uudestaan”


Tanssija-koreografi, näyttelijä, lentäjä ja lennonopettaja Sami Saikkonen oli syyskuun lopussa Hyvinkään lentokentällä vakavassa lento-onnettomuudessa, jossa menehtyi hänen hyvä ystävänsä.

Saikkonen oli ystävänsä kanssa yhdessä omistamallaan pienkoneella kertauskoululennolla, joka jokaisen lentäjän täytyy suorittaa kahden vuoden välein joko opettajan tai tarkastuslentäjän kanssa. Tässä tapauksessa Saikkonen toimi opettajana.

Saikkonen kertoo Ilta-Sanomille, ettei muista mitään onnettomuudesta. Hän oli viikonloppuna käymässä kotona sairaalasta, jossa hän vietti heti onnettomuuden jälkeen 8 päivää teho-osastolla nukutettuna.

Saikkonen kertoo lyöneensä kasvonsa etupenkkiin itse rakennetun experimental-luokkaan kuuluvan Vans RV-8 -koneen törmätessä maahan. Kasvoihin tulleet vammat olivat pahoja ja vaativat useita leikkauksia.

Saikkonen vertailee vitsaillen ulkonäköään muun muassa Notre Damen kellonsoittajaan ja Lordin laulun Monstermaniin. Hän sanoo, että koska hänen ylähuulensa ei liiku yhtään, hän ei voi hymyillä.

– Naama meni ja se on rakennettu kokonaan uudestaan. Olen kuin Terminator.

Tilanne ei silti ahdista Saikkosta.

– En ole naamasta riippuvainen. Näyttelijänrooleihin tämä käkätin tietysti tulee vaikuttamaan, hän virnuilee.

Tiistaina Saikkoselle ”tehdään kasvojen toinen puoli”. Hän korostaa, ettei ole traumatisoitunut onnettomuudesta eikä ole ruvennut pelkäämään lentämistä.

– Kun käy rajalla ja selviää, niin siitä syntyy elinvoimaa. Kun tajuaa, ettei vielä ollutkaan minun aikani, se antaa jännän vireystilan.

– Elämä on tärkeä. Pitäkää mielenne iloisena, hän sanoo.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT