Lääkärit varoittavat vaarallisesta tatuointivillityksestä


Tatuointeja otetaan näkyvien vartalon osien lisäksi myös vaatteiden alla oleviin yleensä piilossa oleviin paikkoihin. Viime vuosina tatuoinnissa on alettu mennä myös vartalon sisälle, kun suuhun tehdyt tatuoinnit alkoivat yleistyä.

Suun limakalvolle tehtävään tatuointiin ei vaadita tatuoijalta erityistä lisäkoulutusta, joka voi Dentistry iQ -sivuston mukaan olla vaarallista asiakkaalle, sillä limakalvotatuointia tehtäessä täytyy olla erityisen huolellinen varsinkin hygienian suhteen.

Jos haluat ottaa tatuoinnin esimerkiksi kitalakeen tai huulen sisäpinnalle, sinun kannattaa olla hyvin selvillä tatuoijan taustoista ja ammattitaidosta. Lääkärit varoittavat, että jos tatuoija ei kysy ennen toimenpidettä terveydentilastasi ja mahdollisista sairauksista, hälytyskellojen täytyy alkaa soida.

Sen lisäksi, että limakalvolle tehtävät tatuoinnit ovat normaalia haastavampia hygienian ja terveysriskien osalta, ne myös haalistuvat normaalia nopeammin, koska limakalvon solut uusiutuvat nopeammin. Tatuointi voi myös levitä limakalvolla, jos musteen syvyys ei ole oikea.

Lääkärit varoittavat myös, että tatuointimusteessa olevat aineet voivat aiheuttaa suussa allergisia reaktioita, mikä voi esimerkiksi pahentaa orastavia iensairauksia. Lisääntynyt bakteerien määrä suussa myös nopeuttaa plakin kehittymistä ja siten reikiintymistä.

Jos haluat suuhusi tatuoinnin, tee taustatutkimukset hyvin myös oman terveytesi osalta ja varmista, että asialla on ammattinsa hyvin osaava tatuoija.

Alla kuvia suuhun tehdyistä tatuoinneista.

Picture1
Picture2
Picture3

Lähde ja kuvat: Dentistry iQ

Ylin kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT