Laboratorion virheet ovat saattaneet johtaa 23:een koronakuolemaan


Yksityisessä laboratoriossa henkilökunnan virheet ovat saattaneet aiheuttaa 23 ylimääräistä koronakuolemaa.

Ison-Britannian terveysturvavirasto (UKHSA) esitti raportissaan väitteitä Immensan Wolverhamptonin laboratorion virheitä koskien. Sen mukaan jopa 39 000 positiivista tulosta ilmoitettiin virheellisesti negatiivisiksi syys- ja lokakuussa 2021.

Virheet johtivat ”sairaalaan joutuneiden ja kuolemantapausten lisääntymiseen”, tiistaina julkaistussa raportissa todetaan.

Tuhansia ihmisiä käskettiin virheellisesti lopettamaan testaus sen jälkeen, kun Immensa oli käsitellyt heidän tulokset.

Asiantuntijat sanoivat, että joillakin alueilla korkea tapausten määrä johtui ihmisten tahattomasta tartuttamisesta toisiin, kun heidän olisi pitänyt eristäytyä.

”Jokainen virheellinen negatiivinen testi johti todennäköisesti hieman yli kahteen ylimääräiseen infektioon”, raportissa kerrotaan.

Immensalle maksettiin yli 100 miljoonaa puntaa koronatestauksen suorittamisesta pandemian aikana. UKHSA sanoi, että kyseisessä laboratoriossa oli käsitelty yhteensä noin 400 000 näytettä.

UKHSA:n johtaja ja johtava tutkija Richard Gleave kertoi: ”Olemme tulleet siihen tulokseen, että Immensan Wolverhamptonin laboratorion henkilöstövirheet olivat välitön syy Covid-19 PCR -testitulosten virheelliseen raportointiin syys- ja lokakuussa 2021.”

Lähde: BBC

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT