Lahden keskussairaalassa koronaepidemia – joukkoaltistumisia ravintoloissa


Lahdessa sijaitseva Päijät-Hämeen keskussairaala tiedottaa, että sairaalan sisätautiosastolla on todettu koronaepidemia.

Sairaala kehottaa mahdollisesti altistuneita seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee.

Sairaalan mukaan tartunta on varmistunut tähän mennessä kahdella potilaalla ja yhdellä henkilökunnan jäsenellä. Koko osaston henkilökunta ja potilaat on testattu kertaalleen.

Nelisenkymmentä potilasta ja toistakymmentä henkilökuntaan kuuluvaa on asetettu karanteeniin. Tartunnanlähde on alustavasti selvinnyt, mutta jäljitys on vielä osin kesken. Osastolle ei oteta toistaiseksi uusia potilaita.

Päijät-Hämeen keskussairaala ilmoittaa, että osastonsulku aiheuttaa merkittävän häiriön sairaalan normaaliin toimintaan. Suunniteltua toimintaa joudutaan supistamaan tästä päivästä eteenpäin ensi viikon loppuun asti päivystysvalmiuden ylläpitämiseksi. Siirrettävissä olevat leikkaukset tehdään toiminnan palattua normaaliksi.

Joukkoaltistumisia myös ravintoloissa

Lahdessa Santa Fe -ravintolassa keskiviikkona 12.5. klo 11–12 sekä klo 15–18 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Myös torstaina 13.5. Kokka Bistrossa klo 13–14, Piano Paviljongissa klo 14–15, Santa Fe -ravintolassa klo 16–17 ja klo 18–19 sekä ravintola Teerenpelissä klo 17–18 asioineet ovat voineet altistua.

Päijät-Hämeen keskussairaala kehottaa kyseisinä aikoina ravintoloissa asioineita seuraamaan vointiaan ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee.

Lähde: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Kuva: Wikimedia Commons

SUOSITUIMMAT