Maksuton verkkoluento neuvoo ikääntyneitä liikkumaan oikein – katso video!


Koronarajoitusten aikana varsinkin ikääntyneiden liikkuminen on vähentynyt. Uusi verkkoluento auttaa löytämään liikunnan kautta uutta vireyttä.

Turun kaupungin liikuntapalvelut on toteuttanut yhteistyössä UKK-instituutin kanssa yläpuolella katsottavissa olevan verkkoluennon, jossa muistutetaan liikkumisen tärkeydestä ikääntyneille. Verkkoluento on maksutta kaikkien käytössä. Luento on sisällöltään selkeä ja suunnattu nimenomaan ikääntyneille.

Verkkoluennon toivotaan tavoittavan erityisesti ikääntyneitä, joiden säännöllinen liikunta on keskeytynyt tai arjen liikkuminen vähentynyt korona-aikana. Monen ikäihmisen toimintakyky on heikentynyt huolestuttavasti, kun liikuntaharrastukset ovat tauolla. Liikuntaa voi kuitenkin harrastaa monella tavalla edelleen.

– Korona-aikana liikkumisen tärkeys ei häviä mihinkään. Verkkoluennon tavoite on kertoa kannustavasti liikunnan merkityksestä ja siitä, miten ikääntyneen kannattaa liikkua, että toimintakyky säilyisi, kertoo toinen videon luennoijista, projektipäällikkö Saija Kultala Turun kaupungin liikuntapalveluista.

Verkkoluennon alussa erikoistutkija Saija Karinkanta UKK-instituutista esittelee yli 65-vuotiaiden Vireyttä liikkumalla -liikkumisen suositusta.

Videolla esitellään myös Turun kaupungin liikuntapalveluiden tarjontaa iäkkäille. Yksi vaihtoehdoista on verkossa tarjottavat liikuntavideot, ns. digiliikunta. Liikuntavideotarjontaa on koottu tänne.

– Pidetään yhdessä liikkumisen lippu korkealla ja kannustetaan ikäihmisiä huolehtimaan kunnostaan myös korona-aikana! Toivomme kovasti, että linkkiä jaetaan ahkerasti ikäihmisten käyttöön, kannustaa Kultala.

Kultala toivoo, että verkkoluentoa hyödynnetään monella tavalla. Luentolinkkiä voi jakaa sähköpostilla tuttaville tai verkkosivulle ja sosiaaliseen mediaan. Verkkoluentoa voidaan katsoa yhdistyksen tai vastaavan kokouksessa etänä tai livenä. Videota voi myös katsoa yhdessä ikääntyneen kanssa, jolla ei ole videon katseluun omaa laitetta käytössä.

Liikkumalla voimaa ja vireyttä -verkkoluento on katsottavissa myös Turun kaupungin verkkosivuilla.

Alla aiemmin julkaistu video, jolla esitellään hyviä vinkkejä arkiliikuntaan.

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT