Matti Nykäsen Eveliina-tytär avoimena: ”Hermoja raastavaa ja ahdistavaa!”


Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas ja hänen puolisonsa Vili saivat tyttären toukokuussa vuonna 2021. Eveliina on sittemmin ollut kotiäitinä. Hän kertoo tuoreessa Instagram-julkaisussa, ettei pienen lapsen kanssa oleminen ole ollut ihan sitä, mitä hän odotti.

– Vauvan/taaperon kanssa kotona oleminen on hermoja raastavaa, ärsyttävää, kuluttavaa, ahdistavaa ja perseestä, Eveliina luettelee.

– Jotenkin sitä ennen oman lapsen saamista kuunteli toisten kertomaa kotiäitinä olemisesta ja kuinka se on ihanaa vaaleanpunaista unelmaa. Kuinka vaan kyläillään ja ollaan leikkitreffeillä juoden itse kahvia ja vauvat tyytyväisenä siinä niin pötköttelee. Kuinka vauva vaan kulkee mukana siinä sivussa kaikkialla. Sitä mä odotin saavani ihan todella, Eveliina jatkaa.

Nyt lapsiperhearkeen on tullut omat haasteensa Ilona-tyttären taaperoiän myötä.

– Mikään ei käy, pukemisessa et saa auttaa. Kaikesta loukkaannutaan. Sotkemisesta ja raivareista puhumattakaan. Ylimääräinen kitinä ja natina.

Eveliina korostaa, että tämänhetkisestä turhautumisesta ja väsymyksestä huolimatta tytär on hänelle luonnollisesti maailman rakkain ja ihanin ihminen. Äitiyteen on mahtunut paljon hyviä hetkiä, mutta kaunistelemattoman totuuden esiin tuominen on Eveliinalle tärkeää.

– Koen kuitenkin, että mun on sanottava tämä asiat ääneen teille ja itselleni, jotta mulla ei tulisi niin huono omatunto siitä, että mä en ole nauttinut tästä täysin rinnoin. Koen, että olisi pitänyt, enkä ole kyennyt siihen.

SUOSITUIMMAT