Näillä ohjeilla joulukuusi kestää pidempään


Pirkka-nikseistä löytyy kaikenlaisia hyödyllisiä vinkkejä, myös siihen miten saada joulukuusi kestämään paremmin.

1. Älä tuo kuusta sisälle liian varhain

Joulukuusta ei kannata tuoda sisälle liian aikaisin. Säilytä kuusi ulkona suojassa tuulelta ja auringolta. Jos kaadat kuusen metsästä, sinulla täytyy olla siihen maanomistajan lupa.

2. Muista sulatus

Anna jäisen kuusen sulaa rauhassa pitämällä tyvi koko ajan vedessä ennen kuusen laittamista kuusenjalkaan. Sulatuksessa menee muutama tunti.

3. Sahaa tyvestä osa pois

Kuusen tyvestä tulee sahata pois parin sentin siivu juuri ennen sen sisälle tuomista. Tuore pinta imee paremmin vettä. Älä ota tyvestä pois kaarnaa.

4. Tue liian ohutta runkoa

Jos kuusenjalka on liian tilava kuusen runkoon nähden, voit veistää raaoista porkkanoista kiiloja, jotka eivät vahingoita runkoa ja kestävät monta päivää.

5. Älä unohda kastelua

Joulukuusi viihtyy parhaiten viileässä ja vedottomassa paikassa, kaukana lämpölähteistä. Muista tarkistaa ensimmäisenä aamuna ja sen jälkeen joka toinen tai kolmas aamu, että kuusen leikkauspinta on vedessä. Sokerinpalan lisääminen veteen saattaa auttaa kuusta säilymään hyvänä pidempään.

6. Kuusen poistaminen ja hyötykäyttö

Säästyt ylimääräiseltä neulasten karisemiselta leikkaamalla ensin joulukuusen oksat oksasaksilla ja kuljettamalla kuusen sekä oksat pois paperisäkissä. Kuusen voi polttaa tai hakettaa ja kompostoida hakkeena. Oksia voi myös käyttää puutarhassa kasvien talvisuojina.

Jos et pidä kuusta sisällä erityisen pitkään, voit yleensä viedä sen kerrostaloissa ja rivitaloissa kiinteistön jätepisteeseen, josta se toimitetaan kaatopaikalle. Sekajätteeseen kuusta ei saa laittaa edes pilkottuna.

Lähde: Pirkka

Kuva: Pixabay

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

SUOSITUIMMAT