Näitä automerkkejä joudutaan hinaamaan eniten


Vakuutusyhtiö If on valottanut vahinkotilastoistaan selviäviä faktoja. Hinauspalvelua tarvitaan eniten joulun paluuliikenteeseen liittyen. Kuukausitasolla tammikuu on kuitenkin vahinkoaltteinta aikaa. Viikonpäivistä maanantaina tapahtuu eniten ikäviä yllätyksiä, perjantai tulee hyvänä kakkosena

Ifin mukaan varsinkin Etelä-Suomessa yli 15 asteen menevä pakkanen saa hinauspalveluiden puhelimet soimaan. Yleisin syy tien päälle jäämiseen on moottorivika tai käyntihäiriö. Talvella ongelmat taas liittyvät usein akun kuntoon. Onnettomuudet tulevat kaikeksi onneksi vasta näiden kolmen jälkeen. Myös rengasrikko on yleistynyt hinauksen syynä.

– Autojen viat eivät todennäköisesti ole lisääntyneet samassa suhteessa kuin hinaukset, vaan yhä useampi autoilija kääntyy tien päällä ongelmia kohdatessaan ammattilaisen puoleen. Tämä on kuljettajan turvallisuuden kannalta ja siten myös vakuutusyhtiön mielestä ehdottoman hyvä asia, toteaa  Ifin autovakuutusten tuotepäällikkö Peter Roselius.

Vahinkotilastojen perusteella todennäköisimmin joudutaan hinaamaan 9-12 vuotta vanhaa menopeliä. Merkeistä taas selvillä kärkisijoilla komeilevat BMW, Mercedes Benz ja Audi. Toisessa ääripäässä ovat Toyota ja Nissan, joita joudutaan hinaamaan harvoin. Myös Opelia ja Skodaa on hinattu keskimääräistä vähemmän.

– Kalliimpien saksalaisten automerkkien suurempi hinausherkkyys liittynee suurilta osin niiden ahkeraan käyttöön. Kun auto on paljon liikenteessä, teknisten vikojen sekä onnettomuuksien todennäköisyys kasvaa. Japanilaisia automerkkejä taas pidetään perinteisesti vähävikaisina, Ifistä selvennetään.

SUOSITUIMMAT