Onko motivaatio hukassa – näillä vihjeillä saat sen takaisin


Välillä meistä jokaisella on niin kutsutusti ”moti” hukassa. Onneksi kuitenkin on olemassa täsmäkeinoja, jotka voivat auttaa sinua saamaan energiaa ja palauttaa innostuksen tekemiseen. Tässä muutamia käytännön vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua itsesi motivoinnissa:

  1. Aseta tavoitteita: Kirjoita ylös selkeitä ja saavutettavissa olevia tavoitteita, jotka haluat saavuttaa. Tavoitteet voivat olla pieniä tai suurempia, mutta ne auttavat sinua suuntautumaan ja antavat päämäärän tekemisellesi.
  2. Palkitse itsesi: Aseta palkintoja saavuttaessasi tavoitteitasi. Näin voit luoda positiivisen odotusarvon, joka kannustaa sinua jatkamaan.
  3. Aloita pienestä: Jos et jaksaisi oikein millään, aloita pienistä ja helpoista tehtävistä. Kun vain pääset ”käyntiin” ja asiat edistyvät, saatat huomata, että energia ja motivaatio alkavat kasvaa.
  4. Jaa tavoitteesi: Kerro tavoitteistasi ja haasteistasi ystävälle tai läheiselle. He voivat tarjota tukea ja kannustusta.
  5. Suunnittele aikataulu: Laadi päiväsuunnitelma tai aikataulu, jossa on selkeästi määritelty aika eri tehtäville. Järjestelmällisyys auttaa sinua pysymään motivoituneena ja välttämään turhautumista.
  6. Innostu uusista asioista: Etsi asioita tai harrastuksia, jotka inspiroivat sinua. Saatat löytää uutta intohimoa tai kiinnostuksen kohteen, joka auttaa muunkinlaisen motivaation palautuksessa.

Lue lisää vinkkejä Helppoo.fi:stä

SUOSITUIMMAT