Painajaisten vessareissu – karhu puri naista takapuoleeen ulkohuussissa


Alaskassa Hainesin alueella retkeilemässä veljensä ja tämän tyttöystävän kanssa ollut Shannon Stevens koki karmaisevan yllätyksen ulkohuussissa: heti istuuduttuaan hän tunsi, kuinka joku puri häntä takapuolesta.

– Hyppäsin ylös ja kiljuin, Stevens kertoo AP Newsille.

Naisen veli Erik kuuli kiljumisen ja tuli katsomaan mistä oli kyse. Ensin sisarukset arvelivat, että hyökkääjä oli ollut minkki, orava, tai joku muu pikkueläin.

Erik oli tuonut mukanaan otsalampun ja päätti kurkata pönttöön.

– Aukaisin pöntön kannen ja siellä oli karhun naama, aivan siinä pöntön istuimen tasolla. Se katsoi reiästä suoraan minuun, Erik kuvailee.

Mies sulki pöntön kannen niin nopeasti kuin pystyi, ja sisarukset juoksivat takaisin sisälle jurttaan, jossa he majoittuivat.

Jurtassa seurue hoiti Shannonin haavat ja totesivat että ne eivät olleet vakavia.

Seuraavana aamuna porukka löysi karhun jälkiä ympäri pihaa, mutta karhu itse oli jo lähtenyt alueelta. He arvelevat, että karhu oli todennäköisesti pitänyt ulkovessaa talvipesänään.

Alueen villieläinasiantuntija Carl Koch arveli, että kyseessä oli mustakarhu. Kochin mukaan vuosi 2020 oli ennätyksellinen karhuongelmien suhteen Hainesin alueella, huonosta lohivuodesta sekä keskinkertaisesta marjasadosta johtuen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Suomessa MTV.

Lähde: AP NEWS

Kuva: Unsplash

SUOSITUIMMAT