Rovaniemelle avataan uusi talviaktiviteettipuisto – 500 metrin luistelurata metsän keskellä! Katso video


Rovaniemelle avataan joulukuussa kekseliäs uusi talviaktiviteettipuisto.

Rovaniemen Taka-Lapinvaaraan avattava Kotatieva Winter Leisure Park tarjoaa koko perheelle monenlaisia talvisia ulkoilma-aktiviteetteja. Puistossa voi luistella, laskea pulkkamäkeä, pelata lumikenkä-frisbeegolfia tai vaikka jääkeilata. Puiston vetonaulaksi tulee kuitenkin 500 metriä pitkä metsässä kiemurteleva luistelurata, jonka varrella voi ihastella Lapin kaunista luontoa. Luisteluradalta kuvatun videon voi katsoa täällä.

– Luistelu oli jo mahdollista viime talvena hiukan lyhemmällä reitillä. Tälle talvelle lisäämme palveluja ja aktiviteetteja, kertoo Tuomas Kylmäluoma, yksi Kotatievan perustajista.

Kotatievan ydinajatus on tarjota lapsiperheille paikka, jossa lapset saavat leikkiä lumisessa maastossa ja vanhemmat nauttia Lapin luonnosta.

– Tänne voi tulla koko päiväksi ulkoilemaan ja samalla viettää perheen kesken yhteistä aikaa. Meiltä löytyy myös kota, jossa kävijät voivat paistaa makkaraa ja juoda lämpimiä juomia. Nämä  sisältyvätkin pääsylipun hintaan, kertoo Inga-Maria Kylmäluoma

Iltaisin luistellaan pimeässä ja ihastellaan revontulia

Erillisenä aktiviteettina kävijöiden on mahdollista varata Revontuliluistelu, joka järjestetään iltaisin pimeyden laskettua. Revontuliluistelussa asiakkaat pääsevät opastetusti kiertämään luistelurataa metsässä samalla ihastellen revontulia ja kaunista talvimaisemaa. 

– Revontulet, pimeys ja hiljaisuus ovat tärkeitä elementtejä Lapin luonnossa ja niitä matkailijat tulevat täältä hakemaan, tuumaa Jari Kunnari, jonka yritys Sohova Oy on yksi Kotatievan perustajista. 

Kotatieva Winter Leisure Park tuo Rovaniemelle tuttujen husky- ja kelkkasafareiden rinnalle uusia, mutta perinteisiä tapoja nauttia Lapin luonnosta yhdessä perheen ja ystävien kanssa. 

– Ulkoilu, raitis ilma ja yhdessäolo kuuluvat jokaiseen Lapin matkaan. Me Kotatievassa uskomme löytävämme pian oman paikkamme ja asiakaskuntamme alati laajenevassa Rovaniemen matkailutarjonnassa, yrittäjät uskovat.  

SUOSITUIMMAT