Röyhkeä huijari tienasi isoja summia naisilta, vaikka istui vankilassa


Romanssihuijauksista on viime aikoina varoiteltu paljon, sillä häikäilemättömät huijarit ovat saaneet saalistettua suuriakin rahasummia rakkaudenkaipuisilta naisilta, hyödyntäen mitä uskomattomampia nyyhkytarinoita.

Yleensä huijaus etenee niin, että hyvännäköinen ja rakastunut nettideitti joutuu pulaan, ja tarvitsee hetkellistä lainaa rakkaaltaan. Monesti rahaa pyydetään useammankin kerran. Tapaaminen ei tietenkään ikinä onnistu, eikä rahoja kuulu takaisin.

BBC kertoo eräästä tällaisesta huijarista, parikymppisestä Jamiesta, joka tienasi parin viime vuoden aikana rahaa vankilasta käsin huijaamalla itseään reilusti vanhempia naisia.

Jamie istui vankilassa toisesta rikoksesta ja käytti kätkemäänsä puhelinta huijaukseen.

– Rehellisesti sanoen tämä on yksi helpoimmista tavoista saada rahaa. Jos sinulla on nainen, joka on kiinnostunut sinusta, miksipä et pyytäisi häntä lähettämään rahaa? Jamie kertoo BBC:n ohjelmassa

Mies on päässyt sittemmin vankilasta, eikä enää toimi huijarina vaan paljastaa taktiikkansa varoituksena muille.

Jamie tienasi parhaimmillaan 10 000 puntaa yhdeltä uhrilta. Nainen oli lähettänyt hänelle rahaa joka viikko. Miehen mielestä kyseessä ei ollut suhde, vaan ”työ”.

Jamie varoittaa deittisovelluksia käyttäviä naisia yhteyttä ottavista nuoremmista ja ”paremman näköisistä miehistä”. Varuillaan kannattaa olla etenkin sellaisten miesten kanssa, jotka pyytävät rahaa.

Mies kertoo valikoineensa uhreikseen yksinäisen ja epätoivoisen oloisia vanhempia naisia, joiden hän arveli muuten jäävän vähemmälle huomiolle. Hänen teoriansa oli, että tällaiset naiset tekisivät todennäköisemmin mitä tahansa pitääkseen ”suhdetta” yllä.

Saatuaan naisen koukkuun houkuttelevilla valokuvillaan, Jamie alkoi lupailla uhrille kaikenlaista pitääkseen mielenkiinnon yllä.

– Kerroin kaiken mitä nainen halusi kuulla, kunnes hän rakastui.

BBC:n mukaan vuonna 2020 Britanniassa raportoitiin lähes 7 000 niin kutsuttua romanssirikosta. Huijaukset maksoivat uhreille melkein 70 miljoonaa puntaa (noin 80 miljoonaa euroa). Koronapandemian aikana huijauksiin liittyvät pankkisiirrot ovat lisääntyneet maassa 20 %.

Jamien edesottamuksista kirjoitti Suomessa ensimmäisenä Kauppalehti.

Lähde: BBC

Kuva: Unsplash

SUOSITUIMMAT