Samu Haber avoimena mielenterveyshaasteista: ”Olen paennut koko elämäni”


Samu Haber on julkaissut Instagramissa hyvin avoimen ja rehellisen ulostulon. Hän kertoo turvautuneensa ammattiapuun kaiken menestyksensä keskellä.

– Aloitin terapian kuusi vuotta sitten ja kävin siellä viisi vuotta. Ja hakeudun jatkossa heti uudelleen terapiaan, mikäli tulee vastaan jotain sellaisia asioita, joita en pysty käsittelemään yksin, Haber kirjoittaa englanniksi vapaasti suomennettuna.

– Olen juossut karkuun demoneitani koko elämäni ajan, mutta lopulta väsyin pakenemiseen totaalisesti. Itseään voi lääkitä parrasvaloilla, pikaveneillä ja Guccin merkkituotteilla, mutta jossain sekin raja tulee vastaan, laulaja jatkaa.

Haber toteaa, että juuri hänelle sopivan terapeutin löytäminen vei aikansa. Laulaja kertoo olevansa todella kiitollinen siitä, että jaksoi kuitenkin panostaa oikean terapeutin valintaan.

– Me kaikki olemme rikki jollain tapaa. Toiset peittävät sen paremmin ja toiset vielä paremmin. Mutta ilman haavoja me emme olisi niin kauniita kuin olemme, Haber kuvailee koskettavasti.

Laulaja haluaa omalta osaltaan rikkoa mielenterveyden haasteisiin liittyviä tabuja ja salailua.

– Jos tämän tekstin julkaisu rohkaisee edes yhden ihmisen harkitsemaan uudelleen avun hakemista tai puhumaan avoimesti lapselleen tai kumppanilleen tunteistaan, tämän tekstin kirjoittaminen oli vaivan arvoista, Haber päättää pitkän kirjoituksensa vapaasti suomennettuna.

 

SUOSITUIMMAT