Suolistomme älykkyys paljastuu Heurekan vuorovaikutteisessa näyttelyssä


Varsin älykkään suolistomme toimintaan ja sen miljardeihin pikkuruisiin asukkeihin ehtii vielä tutustua Heurekassa Suoliston salaisuus -näyttelyssä. Syyslomalla on tarjolla kaikkiaan kahdeksan näyttelyn ja kolmen planetaarioelokuvan lisäksi hauskaa tiedeohjelmaa kaikenikäisille.

Syksyllä 2020 Heurekassa avautuneesta Suoliston salaisuus -näyttelystä ennättää vielä käydä keräämässä vinkit suolistonsa hellimiseen. Giulia Endersin kirjoittamaan ja Jill Endersin kuvittamaan miljoonia myyneeseen kirjaan perustuva vuorovaikutteinen näyttely on auki 24.10. saakka.

Näyttelyssä tutkaillaan havainnollisella ja hilpeällä tavalla ihmisen ruoansulatusta, suolistomikrobeja ja suoliston hyvinvointia. Lähemmin tarkasteltuna suoliston toimintaa voidaan pitää peräti älykkäänä. Taajaan asutussa suolistossamme elää miljardeja mikrobeja, joita ilman emme pärjäisi. Suhdetta omaan suolistoon kannattaa vaalia, koska sillä on yllättävän laaja vaikutus niin fyysiseen kuin psyykkiseen hyvinvointiimme.

Näyttelyn 25 kohdetta tarjoavat kokeiltavaa ja opittavaa niin lapsille kuin aikuisille. Näyttelyssä paljastuu muun muassa, millaisesta ravinnosta suolisto pitää ja miltä ruoansulatuskanava näyttää sisältäpäin. Vessanpöntöllä istumisen jalon taidon harjoittelemisen lisäksi näyttelyssä voi tutkia sitä, mitä kakan koostumus kertoo terveydentilastasi.

Syyslomalla ohjelmaa koko perheelle

Heurekassa on viikolla 42 pidennetyt aukioloajat ja paljon ohjelmaa syyslomaa viettäville. Päivittäin tehdään jännittäviä kokeita laboratoriossa, seurataan rottien ruokintanäytöksiä sekä nähdään esityksiä Tiedeteatterissa ja Tiedettä pallolla -kohteella. Kahdeksan eriaiheista näyttelyä ja kolme mukaansatempaavaa planetaarioelokuvaa varmistavat, että koettavaa riittää vaikka koko päiväksi.

Tiedekeskus on 18.–24.10. avoinna ma–pe kello 10–19 ja la–su kello 10–18. Suosittelemme lippujen hankkimista ennakkoon Heurekan verkkolippukaupasta sisäänpääsyn varmistamiseksi. Myös Museokortin, vuosikortin tai muun sisäänpääsyyn oikeuttavan kortin tai lipun haltijat voivat varata vierailun etukäteen. Saman päivän lippuja on saatavilla ainoastaan paikan päältä.

Lähde ja kuva: Heureka

SUOSITUIMMAT