Tänään noin 3,6 miljoonalla suomalaisella on veroilmoituksen määräpäivä – muistitko tarkistaa nämä?


Viimeistään tänään noin 1,6 miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan pitää muistaa tarkistaa ja täydentää esitäytettyä veroilmoitustaan. Myös noin kahdella miljoonalla kiinteistönomistajalla on tänään viimeinen päivä tehdä korjauksia ja täydennyksiä kiinteistöverotuspäätökseensä.

Jos et ole vielä tehnyt niin, tänään täytyy lisätä kaikki vähennykset veroilmoitukseen. Olethan muistanut etätyön mahdollistamat uudet vähennykset sekä kotitalousvähennyksen?

Tuhannet kiinteistönomistajat unohtavat ilmoittaa muutokset

Myös kiinteistöverotuspäätöksen tarkistaminen on nyt ajankohtaista kiinteistöjä omistavilla henkilöasiakkailla: mahdolliset korjaukset ja täydennykset tulee tehdä viimeistään tänään. Jos tiedot kiinteistöverotuspäätöksellä ovat oikein, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Verohallinnon tietojen mukaan tuhannet kiinteistönomistajat kuitenkin unohtavat ilmoittaa muutokset kiinteistöverotukseensa, ja lähes neljäsosa maksaa veronsa myöhässä. Verohallinto kehottaakin asiakkaita ottamaan käyttöön e-laskun, jolloin lasku tulee verkkopankkiin noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää.

Lue myös: Älä unohda hakea 920 euron vähennystä! Uusi muutos vaikuttaa lähes puolen miljoonan suomalaisen verotukseen

Kiinteistöveron eräpäivät ovat suurimmalla osalla asiakkaista elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa. Maksueriä on kaksi, jos kiinteistövero on 170 euroa tai enemmän. 

Toimi ajoissa: esitäytetyn veroilmoituksen määräpäivä näkyy OmaVerossa

Verohallinnon mukaan suomalaiset ovat viime vuosina olleet veroilmoitustensa kanssa liikkeellä ajoissa. Tänäkin vuonna niistä henkilöasiakkaista, joilla on määräpäivä toukokuussa, lähes puoli miljoonaa oli tehnyt muutokset esitäytettyyn veroilmoitukseensa jo huhtikuun loppuun mennessä.

Palkan- ja eläkkeensaajilla veroilmoittamisen määräpäiviä on toukokuussa kolme, 10.5., 17.5. ja 24.5. Oman määräpäivänsä näkee OmaVerosta ja esitäytetyltä veroilmoitukselta. Suurimmalla joukolla, hieman alle 1,8 miljoonalla henkilöllä, määräpäivä on 17.5. Viimeisenä määräpäivänä, 24.5. esitäytettyään tulee täydentää noin 1,6 miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan.

Lähde ja kuva: Vero.fi

SUOSITUIMMAT