Tässä ovat koronaviruksen viime päivien joukkoaltistumispaikat Suomessa


Monien kesälomat päättyivät heinäkuun lopussa ja osa palasi töihin ulkomaanmatkoiltaan ilman omaehtoista karanteenia. Monet ovat myös liikkuneet vapaasti kaupungilla, ravintoloissa ja tapahtumissa tietämättä sairastumisestaan, koska oireita ei vielä ollut.

Koronarajoitusten lieventämisen jälkeen koronatartunnat alkoivat kasvaa Suomessa pienellä viiveellä, koska tartunnan saamisen ja hoitoon hakeutumisen välillä on yleensä noin kaksi viikkoa aikaa.

Viime päivinä on raportiutu useista tapahtumista ja tilanteista, kun suuri määrä ihmisiä on ollut samassa tilassa koronatartunnan saaneen kanssa.

Alla lista viime päivien joukkoaltistumisista koronavirukselle. Paikalla olleita pyydetään hakeutumaan testiin välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee. 

Helsinki, Herttoniemen ala-aste

19 oppilasta ja 13 henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä on asetettu karanteeniin Herttoniemen ala-asteella mahdollisen altistumisen vuoksi. Herttoniemin ala-asteella on 520 oppilasta. 

Karanteenissa oleville oppilaille järjestetään etäopetusta, muut tulevat kouluun normaalisti. 

Helsinki, Vum Open Air -tapahtuma, 9.8.

Ääniwalli-yökerhossa järjestetyssä Vum Open Air -tapahtumassa olleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. 

Myös sunnuntaina 2. elokuuta pidettyyn Vum Open Air -tapahtumaan osallistuneet ovat saattaneet altistua koronalle. 

Viime sunnuntaina eli 9. elokuuta järjestettyyn tapahtumaan osallistui noin 300 ihmistä. 

Helsinki, ravintola Kaivohuone, 8.8.

Ravintola Kaivohuoneella 8.8. juhlineella henkilöllä on todettu koronavirustartunta.

Tunnistetut lähikontaktit on Helsingin kaupungin mukaan tavoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin.

Turku ja Lieto, kolme ravintolaa, 9.8.–12.8.

Altistukset ovat tapahtuneet Turussa ravintola Olavin krouvissa sunnuntaina 9.8. kello 14–16, tiistaina 11.8. kello 11–12 ravintola Reivissä, sekä Liedossa keskiviikkona 12.8. kello 11–12 ravintola Jesse’s dinessa.

Turku, koronapositiivisia Skopjesta Suomeen 8.8., 11.8. ja 15.8.

Turun lentokentälle Pohjois-Makedonian Skopjesta 8.8., 11.8. ja 15.8. laskeutuneilla matkustajilla on todettu yhteensä 43 koronatartuntaa.

Pieni osa matkustajista on kieltäytynt testistä, joten tartunnan saaneita on voinut olla enemmänkin.

Lappeenranta, pesäpallopeli, 10.8.

Lappeenrannassa altistui pesäpallopelissä 10.8. koronavirukselle mahdollisesti useita kymmeniä ihmisiä. Peli pelattiin Pesä Ysien ja Imatran Pallo-Veikkojen välillä E-tyttöjen sarjassa.

Paikallisen sairaanhoitopiirin Eksoten mukaan mahdolliset altistuneet eivät ole tartunnan saaneen lähikontakteja, eikä heitä sen vuoksi asetettu karanteeniin.

Espoo, Leppävaaran uimahalli ja maauimala, 9.8.

Espoossa Leppävaaran uimahallin ja maauimalan asiakkaat ovat mahdollisesti altistuneet tartunnalle 9. elokuuta. Molemmissa sunnuntaiaamuna kello 9–10 olleella henkilöllä on todettu tartunta.

Tampere, ravintola Ihku 8.8.–9.8.

Tamperelaisessa ravintola Ihkussa on ollut oireeton koronaviruspositiivinen henkilö lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 23 eteenpäin. Ravintolan asiakkaat ovat saattaneet altistua koronavirukselle.

Vaasa, The Old Irish Pub, 8.8.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa viikonloppuna.

Kolmen tartunnan saaneen henkilön tiedetään asioineen vaasalaisessa The Old Irish Pubissa lauantai-iltana 8. elokuuta. Tartunnan saaneet ovat kotihoidossa. Terveysviranomaiset ovat tavoittaneet suurimman osan tartunnan saaneiden altistamista henkilöistä ja heidät on asetettu karanteeniin.

Kemi, ravintolat Corner Inn ja Sataman Valakia, 7.8.–8.8

Kemissä altistui kahden ravintolan, Corner Innin ja Sataman Valakian, henkilökuntaa koronavirustartunnalle 7.–8. elokuuta. Myös asiakkaiden altistuminen on mahdollista. 

Rauma, tartuntoja ravintoloista

Raumalla kahden viime viikon aikana todetut kolme koronavirustartuntaa on mahdollisesti saatu ravintoloista. Yhteensä todettuja tapauksia on kolme. Yksi näistä ravivntoloista on ravintola Toripöllö.

Kauhava, huvipuisto Powerpark, 3.8.

Todennäköisesti Virosta koronatartunnan saanut henkilö vieraili 3.8. huvipuisto PowerParkissa kaksi päivää ennen oireiden alkamista.

Vaasan sairaanhoitopiirin infektioylilääkärin Juha Salosen mukaan altistumisriski huvipuistossa ei ole tämän vuoksi suuri, mutta mahdollinen.

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT