Testasimme kuinka moni käyttää käsidesiä kauppaan tullessaan, tulos yllättää


Sivustomme testiryhmä rantautui runsaat pari viikkoa sitten, ja myös kuluvana viikonloppuna satakuntalaisen S-marketin eteistuntumaan seuraamaan kuinka sujuu suomalaisilta ”käsidesisamba”.

Eli että käytetäänkö kaupan tarjoamaa käsidesiä vai eikö käytetä.

Suomalaiset kauppaliikkeet ovat kiitettävästi huolehtineet vastuustaan, ja sellaista päivittäistavarafirmaa missä käsidesiä ei olisi saatavilla, on oikeastaan hyvin vaikea löytää.

Aloitimme testimme puolen päivän aikaan ja otimme seurantaan käsidesipisteen laskien sille ensimmäisenä tulleiden 100 (sadan) asiakkaan käyttötottumukset. Kahden viikon päästä teimme saman testin.

Emme laskeneet seurueita, koska sellainen saattaisi vääristää tulosta. Jos yksi henkilöistä pysähtyy käyttämään käsidesiä, silloin pysähtyvät mitä ilmeisemmin loputkin.

Vain yksittäiset kauppaan menijät laskettiin.

Tulokset hämmentävät

Kaksi viikkoa sitten saadut tulokset eivät oikeastaan ihmetyttäneet. Vain 27 prosenttia käytti käsidesiä mennessään kauppaan. Sitäkin huomattavasti pienempi määrä otti käsidesiä palatessaan kaupasta. Toisaalta asian ymmärtää. Kauppakassien laskeminen maahan voisi olla epäkäytännöllistä.

Nyt kun koronaluvut ovat olleet kasvussa viime aikona, ajattelimme, että lukema olisi ainakin hienoisessa nousussa.

Päinvastoin. Uusintatestissä tänä viikonloppuna vain 20 prosenttia käytti käsidesiä.

Mikä meitä suomalaisia vaivaa? Käyttäkää nyt sitä käsidesiä, kun se on myös teidän omaksi suojaksenne! Jos kaikki käyttävät desinfioivia aineita, myös omat tartuntamahdollisuudet pienenevät.

SUOSITUIMMAT