THL: Koronavirustartunnat jälleen tuplaantuneet Suomessa


THL:n mukaan koronavirustartunnat ovat kaksinkertaistuneet verrattuna edelliseen 14 vuorokauden seurantajaksoon. Samoin kävi edeltävässä vertailujaksossa.

Koronavirustartunnat lähtivät kasvuun loppukesästä lomien päätyttyä ja kasvu on sittemmin vain kiihtynyt.

THL:n mukaan Suomessa on viimeisen vuorokauden aikana todettu 164 uutta koronavirustartuntaa. Sunnuntaina ja lauantaina todettiin 147 uutta tartuntaa.

Viimeisten 14 päivän aikana uusia tartuntoja on raportoitu 1417. Edeltävällä tarkkailujaksolla niitä oli 704. Määrä on siis yli kaksinkertaistunut. Samoin kävi tätä edeltävällä tarkkailujaksolla.

Tapausten ilmaantuvuus on THL:n mukaan tällä hetkellä Suomessa 27,2, mikä on 27,2 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana. Edeltävällä tarkastelujaksolla ilmaantuvuusluku oli 13,4. Suomen ilmaantuvuusluku on nyt suurempi kuin hallituksen ulkomaille määrittämä matkustuksen raja-arvo 25.

Alueellinen vaihtelu ilmaantuvuudessa on kuitenkin suurta. Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuus on 53,9, mutta Pohjois-Pohjanmaalla se on 7,5.

Koronavirustapauksia on maanantaihin mennessä todettu Suomessa yhteensä 10 702. Koronan aiheuttamaan tautiin oli perjantaihin mennessä kuollut 345 ihmistä.

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT