Vakavasti sairastuneen kehonrakentajan rehellinen avautuminen hormoneista – ”Onko se nyt tässä?”


Mikko Mäkinen on suomalainen kehonrakentaja, joka haluaa kertoa rankan, mutta rehellisen tarinansa oikeasta elämästä, muidenkin opiksi.

Mäkinen aloittaa pukemalla sanoiksi käsityksensä elämästä, joka seisahtuu äkisti.

– Sitä on ajatellut aina olevansa kuolematon. Kunnes joku kertoo sinulle, minun tapauksessani keho.

Mäkinen on aina ajatellut, että täytyy vain jaksaa ja olla kovempi, ja kannustaa muita. Kaiken ohessa on kuitenkin helppo unohtaa itsensä.

Mäkinen kertoo, että hänellä on pitkä huumetausta, joka alkoi jo 17-vuotiaana. Hän on myös kokenut menetyksiä, kuten eron ja rakkaiden kuoleman. Hän ei silti hae sääliä, vaan kohtaa haasteensa silläkin uhalla, että kärsii itse.

Yksi asia häntä kuitenkin kaduttaa suuresti.

– Hormonit, ne on pahin keinu mihin sä voit lähtee. Mä en todellakaan suosittele niitä kenellekään, en sitten kenellekään. Te, jotka mietitte ekaa sustaa olkapäähän. Se ei auta mitään. Suora sana. Kivitalot ei kestä paskalla pohjalla. Niitä pitää vetää kaksin käsin ja toleranssi kasvaa. Keho huutaa apua joka kerta. Sulle sanotaan, ota sitä ja ota tätä. Kukaan, joka ei oo perehtynyt, ei ees tiedä mihin niitä pistetään. Se salin isoin kaveri neuvo neljä tätä neljä tota.

Mäkinen myöntää käyttäneensä lisäaineita kehonrakennuksessaan.

– Mä olen käyttänyt joka aineen syntholia lukuun ottamatta. Olen pitänyt tauot vaan linnassa. Sekään ei tule kenellekään yllätyksenä. Rehellisyydessä on se hieno asia, että se on totta. Ei katunarkin konttinarinaa.

Mäkisen luettelo viikon treenijaksosta ja siihen lisätyistä aineista on karua luettavaa.

– Annetaan esimerkki, hormonien lisäksi tähän siihen tohon vaaditaan ruoka. Mä en oo syöny terveellisesti ikinä, paitsi 2016 ku oli tulossa kisat. Se, kun aletaan menee viikko 1500mg 6ml susta 750mg 3ml pitkätesto 6 treeniä 6mlx100mg 6ml pikatestot 6x100mg 6ml boldenone 3ml 750mg pika treni 4 kertaa 4ml pitkä treni 1000mg Masteron 5ml 500mg. Kasvu 8iu PV x7 PV. Cjc1295 400mmg ghrp2 400mmg PV ghrp6 400mmg hcg 5000iu vko PV. Nyt puhutaan viikon annoksesta. Napit päälle. Kaikki efedrinit ja amph.ja muut piristeet. Kipulääkkeitä et pystyy treenaa 7 kertaa viikossa, tulos on selvää.

Mäkinen tietää, että ylimääräiset aineet ovat vaikuttaneet haitallisesti hänen terveyteensä.

– Sanon vaan ilman ammattilaista. Et tossa ei oo mitää järkee. Nyt kun eilen sairaalassa filmissä mietin, leikataanko mun sydän. Onko mulla päässä veritulppa ja onko se nyt tässä?

Tilanne ei näytä hyvältä, mutta Mäkinen ei luovuta.

– Mietin, et ehkä haluan nähdä kun lapset kasvaa. Haluan nähdä suhteen, joka on pitkä. Haluan vetää haaveeni. Haluan nähdä 50v, haluan nähdä 60v. Mulla on eteinen hajalla. Mulla on flimmeri. Mulla on aortan laajentuma ja keuhko 70 prossaa pois käytöstä. Mä kelasin, et ehkä se kovin tikki saa jäädä muille. Keskiviikkona sydänkuviin.

– Mä toivon, et jokainen tajuaa ja ymmärtää, tää ei oo kehotus tää on pyyntö. Jakakaa tää, et mahdollisimman moni nuori edes kelaava saa tän silmiinsä.

Alla koko julkaisu.

Kuvat: Facebook / Mikko Mäkinen

SUOSITUIMMAT