Viking Line Amorellaan jääneistä kulkuneuvoista: ”Ymmärrämme, että ihmiset varmasti haluaisivat autonsa takaisin”


Viking Amorella ajautui sunnuntaina pohjakosketukseen Hjulgrundin kapeikossa Ahvenanmaan saaristossa.

Amorellaan mahtuu noin 2 480 matkustajaa, mutta koronan vuoksi laivassa oli vain 207 matkustajaa ja 74 miehistön jäsentä. Kaikki matkustajat ja osa henkilökunnasta evakuoitiin sunnuntain aikana ilman henkilövahinkoja.

Laivassa oli turmahetkellä mukana Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan noin 40 henkilöautoa ja 49 rekkaa, jotka kaikki ovat aluksessa vieläkin.

Boijer-Svahnström vakuutti Iltalehdelle, että kaikki autojen omistajat ovat tiedossa, mutta vielä ei ole arviota, koska he saavat kulkuneuvonsa takaisin.

Pohjavaurioita ja vuotoja saanut Amorella aiotaan irrottaa tänään savipohjasta ja siirtää Långnäsin satamaan. Kyseessä on suuri ja hankala operaatio, jonka onnistumisesta tai kestosta ei ole varmuutta. Satamassa rahti ja henkilöautot tyhjennetään laivasta, jonka jälkeen autot on tarkoitus kuljettaa matkustajille.

– Tietysti tämä hallinnollisesti meiltä hiukan vaatii. Ymmärrämme, että ihmiset varmasti haluaisivat autonsa takaisin, Boijer-Svahnström totesi IL:lle.

Boijer-Svahnströmin mukaan laivan hytit on jo tyhjennetty ja tavarat kuljetettu Maarianhaminaan, jonne matkustajat vietiin hotelleihin sunnuntai-iltana.

Lähde: Iltalehti

Kuva: Viking Line

SUOSITUIMMAT