Yle: Suomalaisnaiselle tehtiin vahingossa lihavuusleikkaus!


Yhä useampi suomalainen hakeutuu toimenpiteisiin ulkomaille halvempien hintojen perässä. Espoolainen Sara Karimizadeh kertoo Ylelle esimerkin siitä, kuinka karmealla tavalla asiat voivat kuitenkin mennä pieleen.

Sara kertoo haaveilleensa pitkään rintojen pienennysleikkauksesta. Suomen julkisessa terveydenhuollossa operointia ei suostuttu tekemään, koska Saralla oli ylipainoa 12 kiloa. Sen sijaan hänelle suositeltiin laihduttamista.

Viime kesänä Sara hakeutui leikkaukseen Turkkiin. Hän kertoo Ylelle, ettei saanut toiveistaan huolimatta tavata kirurgia etukäteen.

– Heräsin yllätyksekseni jo tunnin kuluttua. Kivut olivat valtavat. Huomasin suureksi hämmästyksekseni, että rintani ovat täysin samanlaiset kuin ennen leikkausta, Sara toteaa Ylelle.

Kävi ilmi, että hänen tietonsa oli sekoitettu toisen potilaan kanssa. Rintaleikkauksen sijaan Saralle oli tehty vatsalaukun pienennysleikkaus eli lihavuusleikkaus.

Painajainen ei päättynyt kuitenkaan tähän. Sara oli saanut turkkilaisessa sairaalassa sairaalabakteerin. Hänen vatsaansa kehittyi valtava paise, joka olisi puhjetessaan aiheuttanut äkkikuoleman.

Paise uusiutui useita kertoja. Sara joutui olemaan Jorvin sairaalan tehohoidossa yhteensä kolme ja puoli kuukautta. Hänet nukutettiin 28 kertaa sairaalajakson aikana.

Sara kertoo Ylelle maksaneensa Turkissa tehdystä leikkauksesta 2 500 euroa. Hän ei saanut virheestä huolimatta minkäänlaista korvaus. Suomessa leikkaus olisi Saran mukaan maksanut yksityissairaalassa 8 000 euroa.

SUOSITUIMMAT