4 liikunnan muotoa, jotka voit sisällyttää helposti päivääsi


Toivotko, että olisit paremmassa kunnossa, mutta et voi sietää ajatusta kuntosalista?

Liikunnalla on useita hyviä puolia, kuten esimerkiksi energiatason nostaminen, mielialan kohentaminen, painon pudottaminen ja vakavien terveysongelmien ehkäiseminen.

Avain kunnon kohottamiseen on säännöllinen liikunta. Painon pudottamiseenkaan ei tarvita välttämättä järjettömän rankkoja urheilutuokioita, vaan tärkeämpää on säännöllisyys ja pitkäjänteisyys.

Tässä neljä yksinkertaista liikunnan muotoa, jotka voit helposti ottaa osaksi päivittäistä rutiiniasi.

Uiminen

Uiminen on erinomainen tapa pistää koko keho työskentelemään. Uinti sopii erityisen hyvin ihmisille, joilla on ongelmia nivelten kanssa, koska se pitää sydämen sykkeen korkeana ilman kovaa rasitusta polville.

Uiminen soveltuu hyvin koko kehon muokkaamiseen, mutta voit myös odottaa vahvistavasi olkapäitä, käsivarsia ja keskivartaloa. Uimarit kuluttavat noin 350–500 kaloria tunnissa, mutta määrään vaikuttaa henkilön paino, uintinopeus ja tyylilaji.

Hölkkääminen

Hölkkääminen tuntuu rentouttavalta, mutta tämä ei tarkoita etteikö kyseessä olisi hyödyllinen treeni. Juokseminen, vaikkakin hyvin hidastempoinen sellainen, on aerobista liikuntaa – mikä on hyödyllistä muun muassa painopudottamisen kannalta. Hölkkääminen on hyväksi mielen hyvinvoinnille, etenkin jos juokset ulkona luonnossa. Se voi auttaa rentoutumaan.

Hölkkääminen on erittäin edullista, koska et tarvitse mitään erityisiä laitteita tai kallista kuntosalijäsenyyttä, mikä onkin yksi tämän liikkumismuodon parhaista puolista.

Kevyellä hölkkälenkillä kulutat noin 400 kaloria tunnissa.

Käveleminen

45 minuutin päivittäinen kävelylenkki on mainio keino aloittaa rakentamaan parempaa kuntoa, ja se myös kuluttaa noin 200–300 kaloria per lenkki.

Vaikka kävely ei välttämättä olekaan yhtä tehokas tapa pudottaa painoa nopeasti kuin korkean sykkeen HIIT-sessiot, pidemmällä tähtäimellä pääset tulokseen. Säännöllisen kävelyn aloittaminen on helpoin tapa saada liikunta osaksi päivittäistä rutiinia, ilman että se tuntuu valtavalta ponnistukselta. Jos asut kohtuullisen matkan päässä työpaikastasi, helpoin keino aloittaa käveleminen on mennä töihin jalan.

Pyöräily

Kävely ja hölkkääminen ovat hyvä tapa kasvattaa kestävyyttä, mutta pyöräily on erinomainen keino polttaa kaloreita: 400–600 kaloria tunnissa.

Pyöräily auttaa tiputtamaan painoa ja kasvattaa lihaksia – erityisesti pakaroiden, taka- ja etureisien sekä pohkeiden lihaksia. Pyöräileminen on myös hyvää aerobista liikuntaa, sillä se pitää sykkeen korkealla.

Helpoin tapa aloittaa säännöllinen pyöräily on päivittäisten työmatkojen tai kauppareissujen taittaminen pyörällä.

Lähde: Silversurfers

 

SUOSITUIMMAT