9 ammattilaisen vinkkiä hiusten kotivärjäykseen


Hiusten värjääminen kotona ensimmäistä kertaa voi olla hieman pelottavaa. Mitä jos lopputulos ei vastaa sitä, mitä oletit pakkauksen kuvan perusteella? Vaurioituvatko hiuksesi? Entä jos värjäät ihoasi?

Hiusten värjäyksen ammattilainen Jodie Searle kertoi Silversurfers-sivustolle yhdeksän asiaa, jotka sinun tulisi tietää ennen kuin värjäät itse hiuksesi. Lue vinkit alta!

Tee allergiatesti

Allergiset reaktiot ovat harvinaisia ammattilaisten käyttämillä tuotteilla, mutta kotivärjäyksessä mahdollisia, joten allergiatestin tekeminen ennen hiusten värjäystä on järkevää. Laita pieni määrä tuotetta korvasi taakse tai käsivarren iholle 24 tuntia ennen kuin haluat värjätä hiuksesi. Huolehdi ettet pese ainetta pois ennen määräaikaa. Jos 24 tunnin kuluttua ihosi ei ole reagoinut hiusväriin, voit värjätä hiuksesi huoletta.

Keskity juurikasvun värjäämiseen

Juurikasvun peittäminen on ihmisille yleensä tärkeintä, mikä tarkoittaa, että väriä ei tarvitse levittää kaikkialle. Levitä väri pituuksiin vain lopussa, viimeiseksi viideksi tai kymmeneksi minuutiksi. Näin vältät ylikäsittelemästä hiuksia, eikä latvoista tule liian tummat.

Jos emmit kahden värin välillä, valitse vaaleampi

Jos et ole varma värivalinnastasi, valitse vaaleampi vaihtoehto. On helpompi korjata liian vaaleita, kuin liian tummia hiuksia.

Valitse sävy, joka sopii sinulle

Valitse väri, joka sopii ihoosi. Mieti minkä värisiä vaatteita ja koruja käytät. Jos käytät enemmän kultakoruja, lämpimämmät sävyt, kuten hunajanvaalea tai punertavan ruskea, käyvät sinulle paremmin. Jos taas pidät enemmän hopeasta, sinun kannattaa valita kylmemmän sävyinen vaalea tai suklaanruskea.

Aloita kevytvärillä

Nimestään huolimatta kevytväri ei lähde pois heti parin pesun jälkeen. Suurin osa kevytväreistä peittää jopa 80 % harmaista hiuksista. Kevytvärin käyttö on suositeltavaa ensikertalaiselle, sillä mahdollinen korjauskäsittely on paljon helpompaa kevytvärin, kuin kestovärin jälkeen.

Valmistele hiuksesi kunnolla

Tärkeintä on valmistella hiuksesi värjäykseen. Hiusväri muuttaa hiuksen rakennetta, joten suojaa ja korjaa hiukset hiusnaamiolla ennen värjäystä.

Suojaa iho ja ympäristö

Levitä vaseliinia hiusrajan ympärille suojataksesi ihoasi värjääntymiseltä. Käytä myös kumihanskoja sekä pyyhettä tai viittaa suojaamaan käsiäsi ja vaatteitasi värjääntymiseltä. Suojaa tarvittaessa myös lattia.

Älä pese hiuksiasi ennen värjäystä

Hiusväri on paras levittää hieman rasvaisiin hiuksiin. Älä siis pese hiuksiasi päivään ennen värjäystä, sillä peseminen tekee päänahan herkemmäksi.

Tahrojen poisto iholta

Jos päädyt saamaan ihollesi väritahroja, voit hinkata ne varovasti maitoon kostutetulla pumpulilla. Myös meikinpoistoaine ja hajuvesi toimivat tahranpoistossa.

Lähde: Silversurfers

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT