Dubain Miracle Gardens – kuuman kohteen vehreä ihme


Dubaista on nopeasti noussut suomalaistenkin keskuudessa rakastettu lomakohde. Se tarjoaa tyystin erilaista maisemaa, kulttuuria ja tunnelmaa kuin eksoottinen Aasia tai jo tuttu Välimeren seutu. Lentomatka kestää noin seitsemän tuntia ja tänään sinne pääsee monen lentoyhtiön siivillä, myös Finnairin.

Auringossa silmään säkenöivät pilvenpiirtäjät, upeat arkkitehtoniset luomukset ja basaarit ovat suosituimpia Dubain nähtävyyksiä. Monelle tulee kenties yllätyksenä kuulla, että Dubai isännöi yhtä maailman upeimmista teemapuistoista, joka yhtä vehreä ja kasvien kansoittama kuin suomalainen kesämaisema. Kyseessä on Miracle Garden, jonka ihmeet ovat kuitenkin jokaisen kaupunkikuvaan ja hiekkadyyneihin vaihtelua haluavan ulottuvilla. Live casino ei ole Dubaissa ulottuvillasi, suuntaa siis ihmeiden puistoon!

Miracle Gardenin historia ja anti

Hurmaava Miracle Gardens avasi ovensa ystävänpäivänä 2013, minkä jokainen siellä jo käynyt voi ymmärtää, sillä rakkaus on yksi puistoasetelmien pääteemoista. Kyseessä on maailman suurin luonnonkukkien puisto, jonka ihanuus levittäytyy yli 71 000 neliömetrin alueelle. Erikoista puistossa on sen koon lisäksi se, että puiston kukka-asetelmat ovat vuosittaisia, maan kuumasta ilmastosta johtuen. Samasta syystä Miracle Gardens toimii vain paikalliseen talviaikaan. Puisto on onnistunut jo kolmesti pääsemään Guinnessin ennätystenkirjaan.

Kukkia on yksittäin laskettuna yli 150 miljoonaa. Lajikkeita ovat kymmenet kuumaakin kestävät petuniat, keltaisina hehkuvat auringonkukat, upeat tulppaanit ja tuoksuvat ruusut. Puistossa on selkeät kävelykujat, jotka kiertävät rengasmaisesti ja risteilevät niitä leikkaavien kujien kanssa. Eksymistä ei siis tarvitse pelätä.

Onko Miracle Garden oiva kohde lapsille?

Kyllä, Miracle Gardens sopii loistavasti lapsiperheille, lasten iästä riippumatta. Kävelykujat ovat päällystettyjä ja kaikkialle on esteetön pääsy ramppeja pitkin. Rattaitten kanssa on siis helppo kulkea.

Lapsille Miracle Gardens varaa jotain mielenkiintoista lähdes jokaisella sommitelmallaan. Esimerkkeinä ovat vaikkapa oikeassa mittakaavassa oleva Smurffien kylä, jättikokoiset pingviinit ja nallekarhut, musiikin tahdissa ympäri pyörivät ballerinapensaat, Aladdin ja taikalampun henki ja prinsessalinnat. Puistossa on jopa erityinen Disney Avenue, jolla lapsia odottavat Mikki, Pluto, Hessu, Aku ja muut tutut Disney-hahmot.

Hieman vanhempiin lapsiin tekee taatusti vaikutuksen pysyvänä rakenteena oleva Airbus A380, joka on aidon kokoinen ja täysin kukkien peittämä, kuin viidakkoon laskeutunut ja sinne vuosiksi jäänyt Emirates-kone. Myös perhospuutarha on osio, jossa lapsilla on mahdollisuus katsella läheltä noin 50 eri perhoslajin liitelyä.

Aukioloajat ja pääsymaksu

Kuten jo mainitsimme, Miracle Gardens ei ole auki ympäri vuoden. Dubaissa on paikalliseen kesäaikaan liian kuumaa, eikä kukkien kastelu ja niiden auringon alla hengissä pysyminen onnistuisi. Aukiolopäivät vaihtelevat hieman vuodesta toiseen, tänä vuonna Miracle Gardens on avoinna 29. syyskuuta 2023 ja 30. huhtikuuta 2024 välillä.

Puisto avaa ovensa arkisin kello 9 ja sulkeutuu kello 21. Lauantaina ja sunnuntaina se on auki kauemmin eli klo 9–23.

Pääsymaksu puistoon on alkaen 90 UAD:ta ja helpoiten liput saa ostamalla ne suoraan verkosta, puiston omalta sivulta.

Näin pääset perille helpoiten

Miracle Gardens sijaitsee Al Barshan alueella, jonne on matkaa Dubain lentoaseman liepeiltä noin 30-50 minuuttia, täysin kellonajasta riippuen. Koska Miracle Gardens ei sijaitse Dubain keskustan alueella, sinne pääsy julkisilla kulkuvälineillä on hieman haasteellista. Jos omaat seikkailunhalua, voit halutessasi ottaa metron keskustan alueelta Mall of the Emirates -asemalle ja hypätä sieltä joko bussin tai taksin kyytiin. Vaihtoehto on Dubain keskustasta lähtevä bussi numero 105.

Omakohtaisesti voimme kuitenkin sanoa, että vaivattomimmin Miracle Gardensiin pääsee ottamalla taksin, ainakin Uber ja Careem toimivat paikallisen taksin vaihtoehtoina. Jos mukana on lapsi tai kaksi, rattaat ja evästä, on taksimatka suositeltavin ja mukavin vaihtoehto. Hinta oli omalla kohdallamme noin 120 UAD:n verran per suunta.

SUOSITUIMMAT