Foreca: Tällainen on tämän viikon sää – lunta jopa 40 senttimetriä!


Vaihtelevaa säätä on luvassa tällä viikolla. Nimittäin sääennusteissa luvataan syysmyrskyä ja sateita, mutta perjantaina saattaa olla jopa 20–23 asteen lämpötiloja.

Forecan meteorologi Anna Latvala kertoo tämän viikon vesi- ja lumisateista:

-Näillä näkymin Lapin etelä- ja keskiosassa sadetta on tulossa tiistain ja keskiviikon aikana yhteensä 25–50 millimetriä, paikoin jopa enemmän. Pohjois-Lapissa sademäärä jää paikoin alle 10 millimetriin. Lumen osuus Lapin sateesta on vielä vaihdellut eri ennusteiden välillä. Paikoin Keski-Lapissa voi suuri osa sateesta olla lunta tai räntää, hurjimmissa ennusteissa lumikertymät ovat jopa 15 senttimetristä lähemmäs 40 senttimetrin lukemia, mutta toisaalla taas lähes kaikki sade tulee vetenä. Lumisinta on todennäköisesti paikoin tunturialueilla.

Latvala jatkaa kertomalla myrskyistä keskiviikon vastaisena yönä sekä keskiviikkona.

-Tämä on pieni mutta pippurinen matalapaine, joka on osa isompaa systeemiä. Näin pienessä matalapaineessa ennusteeseen voi tulla vielä muutoksia, mutta näillä näkymin se voi voimistaa tuulen myrskyksi asti lounaisilla ja eteläisillä merialueilla. Lisäksi myrskypuuskat ovat mahdollisia etenkin keskiviikkoaamuna maan etelä- ja itäosassa. Mukana on paikallisesti rankkaa vesisadetta maan etelä- ja keskiosaan.

Perjantaina voi olla kuitenkin lämmintä.

-Lämpötila voi kohota perjantaina jopa 20 ja 23 asteen välille monin paikoin maan eteläosasta vähän Oulun eteläpuolelle asti, mahdollisesti 20 asteen tienoille myös Kainuussa. Kovin pitkään lämmin tuulahdus ei kuitenkaan kestä, sillä viikonloppuna on jo kylmän rintaman vuoro.

Lähde: Foreca

Kuva: Pexels

SUOSITUIMMAT