HUS:n neurokirurgin hätähuuto: Tämä on katastrofi – Suomi tekee kaiken väärin


HUS:n neurokirurgi ja molekyylilääketieteen tohtori Esa-Pekka Pälvimäki kirjoitti Twitteriin hätähuudon Suomen tilanteesta. Hänen mukaansa Suomessa on toimittu väärin koronakriisin aikana.

– Tämä on katastrofi. Suomi tekee kaiken väärin. Miksi kulkea todistetusti katastrofiin vievää tietä, kun sen välttämiseen johtava tie on todistetusti olemassa?, Pälvimäki ihmettelee.

Pälvimäki peräänkuuluttaa samanlaista koronapolitiikka, jota on harjoitettu esimerkiksi Etelä-Koreassa, jossa nopeasti aloitetut testaukset ja tiukka seuranta ovat alkaneet tehota.

– Ylireagointi varhaisessa vaiheessa: Täydellinen sulku (liian myöhäistä nyt), testaa, jäljitä, eristä, testaa, testaa, helpota rajoituksia, toista, toivu aikaisin.

Lauantaina Pälvimäki totesi Suomen viranomaisten toimenpiteiden olevan ”idiotismia”.

– Ulkonaliikkumiskieltoa esitetään nyt keinona. Idiotismia. Puut ja linnut, pyöräily ja kävelylenkit eivät levitä koronaa. Pidetään etäisyyttä ihmisiin. Nyt: baarit, kuntosalit, ravintolat, kaupat (paitsi itsestäänselvästi välttämättömät), koulut, etc kiinni. Lisää covid testausta.

Pälvimäki vetosi suoraan suomalaisiin.

– Hyvät ihmiset, koska Suomi ei teitä eristä, eristäkää itse itsenne. Näin tästä selvitään. Muuten ehkä ei selvitä. Ollenkaan.

Sunnuntaina Pälvimäki ihmetteli, miksi rajoitusmääräysten kanssa edelleen odoteltiin.

– Ravintolat, kahvilat, liikkeet kiinni. Ihmiset saavat käydä ulkona vain kaupassa, apteekissa tai ulkoiluttamassa koiraa. Odotetaanko?

Pälvimäen mukaan hallituksen jahkailu voi johtaa siihen, että rajoitukset pitkittyvät, työpaikkoja menee, talous ei kestä eikä toivu, ihmisiä kuolee paljon, pitkään.

– Nyt pitää pistää Suomi kiinni, ja aloittaa laajamittainen testaus- ja eristysohjelma, saadaan Suomi taas auki.

Kuva: Twitter

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT