IL: Anne Flinkkilä tilanteestaan: ”Voin kuolla heti tai matkalla sairaalaan”


Puolitoista vuotta sitten Anne Flinkkilä huomasi aamukahvia juodessaan kehonsa oikean puolen puutuvan. Hän soitti sairaanhoitajatyttärensä kehotuksesta itselleen ambulanssin.

Tutkimuksissa Flinkkilän päästä löytyi puhkeamaton aivovaltimoaneurysma eli valtimon pullistuma. Ylen suosikkitoimittaja kertoo Iltalehdelle, että löydös oli kuitenkin periaatteessa sattuman kauppaa. Todennäköisesti kehon puutuminen nimittäin johtui migreenistä.

Pullistuma olisi periaatteessa operoitavissa.

– Lääkärini kuitenkin sanoi, ettei välttämättä lähtisi leikkaamaan. Kallon avaamisessa ja aivojen operoimisessa on aina riskinsä. Aivojen verenkierto pitäisi leikkauksen ajaksi pysäyttää ja siitä voisi aiheutua aivoinfarkti, Flinkkilä selostaa Iltalehdelle.

– Se olisi sitten Herran haltuun. Jos ja kun heräät leikkauksesta, et voi olla varma, osaatko vielä puhua ja kävellä, hän jatkaa.

Pullistuma voi kuitenkin alkaa vuotaa tai puhjeta, periaatteessa minä hetkenä hyvänsä.

– Voin kuolla heti tai matkalla sairaalaan. Ja vaikka pysyisin hengissä, pullistuman puhkeamisesta voi jäädä jotain, Flinkkilä toteaa Iltalehdelle.

Kaikesta huolimatta hän pystyy jatkamaan elämäänsä rauhallisin mielin. Lääkäri on muistuttanut, että monella on vastaava pullistuma päässään tietämättään.

– Saattaa käydä niinkin, ettei se puhkea koskaan. Moni elää koko elämänsä pullistuma päässä.

SUOSITUIMMAT