IL: Joensuussa nähtiin epäilyttävä näky wc-pöntössä – soitto hätänumeroon oli paikallaan


Joskus omassa kodissa saattaa tulla eteen jotain sellaista, mitä ei ihan heti uskoisi todeksi. Tällöin saattaa olla paikallaan soittaa hätänumeroon ja kertoa asiasta.

Iltalehti julkaisi uutisen, jossa muistellaan palomestarien vuosien varrella kokemia yllätyksiä ihmisten asunnoissa. Muistot koskevat eläinten vuoksi tehtyjä pelastustehtäviä.

Joensuussa wc:n putkistoon oli sujahtanut sateenkaariboa, joka luokitellaan kuristajakäärmeiden lajikkeisiin. Kyseinen matelija voi kasvaa kaksi metriä pitkäksi ja painaa kuusi kiloa.

Maaseudulla avun tarpeessa ovat olleet muun muassa hevoset, naudat ja siat.

– Hevonen ja nauta ovat erilaisia pelastettavia. Hevonen auttaa itseään pulasta, mutta sanonta ”olla kuin lehmä ojassa” pätee lehmiin. Jos ne ovat joutuneet ojaan tai lietekaivoihin, ne nököttävät vain paikoillaan, kertoo Mika Sinisalo Seinäjoen paloasemalta.

Erikoisimpien tapausten joukossa liesituulettimesta oli kuulunut meteliä, jolloin ruuvien avaamisen jälkeen laitteen sisuksista pujahti liito-orava. Eläin laskettiin vapauttamisen jälkeen takaisin luontoon.

Suurirotuinen koira kerrostalon katolla

Pelastettavien joukossa on vuosien varrella ollut myös bernhardilaisrotuinen koira, joka oli kammennut itsensä ullakon ikkunasta talon katolle. Tavallisesti katolta pelastetaan esimerkiksi kissoja tai lintuja. Pelastuslaitos päästi koiran pälkähästä.

1990-luvulla puolestaan porolauma jäi satimeen jäälautalle, mutta ne selvisivät omin avuin maihin, paikalle hälytettyjen palomiesten varmistaessa asiaa vieressä.

Axl-niminen papukaija puolestaan aiheutti huolta Heinolan lintutarhalle, sillä eläin siepattiin häkistään. Myöhemmin se oli löytynyt surkeassa kunnossa, mutta toipui täysin.

– Tämä oli ihan uskomaton juttu. Olin varma, että se on menetetty lintu, kommentoi Tapio Oja Muonion lintutarhasta, iloiten tapahtuman onnellisesta lopusta.

Hylkeet ovat olleet myös yleisiä pelastustehtävissä. Yhdessä tapauksessa pieni kuutti oli saanut suojaisan paikan suomalaiskodin saunasta, löydyttyään ensin merenrannasta. Pelokas Pette -nimen saanut hylkeenpoikanen päätyi lopulta Ranuan Eläinpuistoon. Kuvia Axl-papukaijasta ja Pette-hylkeestä Iltalehden sivulla.

Lähde: Iltalehti
Kuvituskuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT