IS: Pallolaajennusleikkaus romahdutti Topi Sukarin kunnon


Topi Sukarille tehtiin tammikuussa pallolaajennusleikkaus. Kotiuttamisen jälkeen liikemiehen kunto romahti ja hänet vietiin kaksi kertaa ambulanssilla sairaalaan.

– En päässyt aamulla sängystä ylös, koska pyörrytti niin pahasti. Siitä tämä lähti. Yläpaine lähenteli kahtasataa ja alapainekin oli reilusti yli sadan. Otin nitrosuihkeen ja toisenkin, ehkä kolmannenkin. Sitten meni taju, Sukari kertoo ensimmäisen sairaalareissun taustoista Iltasanomille.

Hänet kotiutettiin sairaalasta, mutta seuraavana päivänä oireet uusiutuivat. Toisella kerralla Sukarille päädyttiin tekemään toinen pallolaajennus.

– Toinen pallolaajennus tehtiin komplikaatioiden takia. Samalla huomattiin uusia ahtautumia, Sukari summaa.

Toisen operaation jälkeen hänen käsivartensa oli mustunut laajalta alueelta ja kättä oli särkenyt julmetusti. Sukari kiteyttää, ettei hän kuulu siihen 90 prosenttiin, joka toipuu pallolaajennuksesta ongelmitta.

Tällä hetkellä hän on kuitenkin paranemaan päin.

– Päivät ovat valoisia, mutta yöt vaikeita. Makuuasennossa rintaan tulee puristusta. Se on epätavallista, koska yleensähän sydäntuntemuksia tulee rasituksessa eikä levossa. Siksi se ihmetyttää.

SUOSITUIMMAT